Bezienswaardigheden in Noord-Holland

06/12/2021
121
eiwit shakes

Noord-Holland is een van de meest diverse provincies van Nederland. Er is hier werkelijk van alles te doen, zo heb je in deze provincie een hoop steden en dorpen waar je gezellig kunt winkelen. Ook kun je genieten van een dagje strand of heerlijke wandelingen maken in de bossen. Ontdek de bijzondere bezienswaardigheden in Noord-Holland en geniet van lokale gerechten en drankjes. Wij geven jou een lijstje van 10 bezienswaardigheden die jij gezien moet hebben!

De Jordaan

De Jordaan is mogelijk de meest bekende buurt van Amsterdam. Vroeger was dit een typische volksbuurt met een kleurrijk verleden. Tegenwoordig is het razend populair onder bezoekers en inwoners door de pittoreske grachten, kleine winkeltjes en knusse straatjes en steegjes.

Het bewogen verleden van de Jordaan draagt nog altijd bij aan  de kenmerkende buurt die het vandaag de dag is. Tijdens de Gouden eeuw woonden hier een hoop arbeiders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de Jordaan in een bouwvallige staat. Alles in de Jordaan werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw weer gerestaureerd. Zo ontstond een knusse plek, die geliefd wordt door kunstenaars, jongeren en studenten. Dat kwam doordat er woningen, gezellige cafés en leuke winkeltjes werden gebouwd. Perfect voor een gezellig weekendje, even niet denken aan fitnessen en voedingsschema's op maat, maar gezellig met vrienden naar de cafés.

De Zaanse schans

De Zaanse schans behoort tot het toppunt van Hollandse iconen. Dit is zeker een hoogtepunt als we het hebben over de mooiste bezienswaardigheden van Noord-Holland. Bewonder de vele molens, oude ambachten en musea over de Hollandse cultuur. Maak een wandel- of fietstocht langs het schitterende cultureel erfgoed van Holland.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zoetermeer

De Zaanse schans speelde in de Gouden Eeuw een pioniersrol, hierdoor wordt de Zaanse schans gezien als het eerste industriegebied van West-Europa.

Het Muiderslot

Het Muiderslot is een van Nederlands meest schilderachtige Middeleeuwse kastelen. Het kasteel heeft een lange en rijke geschiedenis en is tegenwoordig een nationaal museum. In het oude kasteel zijn indrukwekkende kamers, een grote verzameling aan wapens en harnassen te ontdekken.

Nationaal museum Muiderslot is het beroemdste Middeleeuwse kasteel van Nederland. Het fort werd rond 1280 gebouwd door Graaf Floris V. Kort. In 1296 werd het vernietigd door bisschop Willem van Mechelen. Later, in 1380, werd een nieuw slot gebouwd op de ruïne van het voormalige slot. Tegenwoordig, verkeert het slot nog steeds in perfecte staat. Elke jaar komen er duizenden nieuwsgierige bezoekers, die zich graag een dagje in het leven van een ridder of jonkvrouw wanen.

Texel

Noord-Holland is een fantastische bestemming wanneer je even lekker wilt uitwaaien en tot rust wilt komen. Hiervoor kun je prima naar Texel. Laat je stress en problemen achter op het vaste land en neem de veerboot naar het Waddeneiland. Het Waddeneiland heeft liefst 30 kilometer aan strand, met zalige duinen en strandpaviljoens. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen door het Nationaal Park Duinen Van Texel. Breng ook een bezoekje aan het Sluftergebied, het gebied is rijk aan krekels en vogelsoorten. Ook een bezoekje aan de zeehondenopvang Ecomare zorgt voor een unieke ervaring.

Volendam

Volendam is een van dé pareltjes van Noord-Holland. Het mag zonder enige twijfel het mooiste vissersdorp van Nederland genoemd worden. Het dorpje is gelegen 20 kilometer van Amsterdam aan het Markermeer. Bezoek de gezellige haven met oudhollandse schepen of maak een boottocht over het Markermeer. Dwaal rond door het historisch hart , dat ook wel ‘het doolhof’ genoemd wordt. Je kunt Volendam niet verlaten voordat je een visje hebt gegeten op De Dijk. Enkele interessante bezienswaardigheden in Volendam zijn: Het Volendams museum, Het Palingsoundmuseum en de Cheese Factory Volendam. Tot slot moet u natuurlijk een foto gemaakt hebben in Volendammer klederdracht.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

De Kaasmarkt van Alkmaar

Holland staat wereldwijd bekend om haar kaas. Het is niet alleen de smaak, maar ook de traditie die er achter schuilt, die zorgt voor de populariteit. Breng eens een bezoek waar de kaas de wereld wordt ingestuurd: De Kaasmarkt van Alkmaar. De kaasmarkt wordt normaalgesproken iedere vrijdag van april tot september georganiseerd op het Waagplein. Deze kaasmarkt wordt al sinds 1365 gehouden. Het is een unieke ervaring met traditionele kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Breng tevens een bezoekje aan het Hollands Kaasmuseum aan het Waagplein. Ook leuk voor de kinderen, er worden speciaal voor kinderen rondleidingen georganiseerd.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings