urenregistratie
Hanoi

Hanoi is de drukke en levendige hoofdstad in het noorden van Vietnam. Voorheen ging de stad onder de naam Thang Long, welke werd gegeven door de eerste koning uit de Ly dynastie. Hanoi heeft ook een bijnaam gekregen door de Indochinese Federatie. Zij noemden het namelijk ook ‘Klein Parijs van het Oosten’. De Franse invloeden uit deze periode zijn vandaag de dag nog altijd duidelijk zichtbaar in de prachtige Franse wijk. Het charmantste van Hanoi zijn de verschillen in de diverse bouwstijlen. In de oude wijk kun je bijvoorbeeld volledig opgaan in de cultuur en diepgewortelde rituelen van het land en de stad. Daartegenover kun je ook genieten van hedendaagse mode, moderne restaurants en gezellige barretjes.

 

 

De Franse Wijk
Ho Chi Minh monument

De Oude Wijk

Het historische centrum van de stad is een van de drukst bezochte delen van Hanoi. De huizen zijn typerende smalle bouwwerken, die je door geheel Vietnam tegenkomt. Het is bijzonder leuk om een wandeling door de oude wijk van Hanoi te maken, want hier ontdek je het ‘echte’ leven van Vietnam. Op iedere hoek wordt handel gedreven en het is mogelijk om allerlei ambachten van dichtbij te bewonderen. In de oude wijk vind je ook nog verschillende andere prachtige bezienswaardigheden zoals: de Ngoc Son Tempel bij Hoan Kiem Lake, de Duong Xuan Market, de gezellige Ta Hien straat en de St. Joseph’s kathedraal. Hier kun je tijdens een zakenreis urenlang verdwalen, wat wellicht niet ten goede komt voor je urenregistratie.

Tran Quoc Pagode

Ontdek deze Boeddhistische pagode in een prachtige, parkachtige omgeving in het noorden van Hanoi. Het is de oudste pagode van de stad en is buitengewoon schitterend gelegen op het smalle eiland in het Ho Tay meer. Aangezien de Tran Quoc Pagode al werd genoemd tijdens de bewindsperiode van keizer Ly Nyam De, is te veronderstellen dat de pagode al ruim 1500 jaar oud is. Ook is er bij deze tempel een Bodhiboom te bewonderen, wat een heilige boom binnen het Boeddhisme is.

Waterpoppentheater Thang Long

In het oude centrum van de stad kun je ook een prachtige voorstelling in een adembenemend poppentheater bijwonen. Het zal zonder twijfel een bijzondere voorstelling zijn, want een deel ervan speelt zich namelijk op het water af. Tijdens het stuk komen allerlei mythes en andere verhalen uit de Vietnamese cultuur voorbij. De kunst van een poppentheater werd al ontwikkeld tijdens de Ly Tran dynastie uit de 11e en 12e eeuw.