Bezienswaardigheden in Cambodja

23/08/2021
131

Cambodja staat vooral bekend om de ruïnes van Angkor Wat, toch heeft Cambodja nog zo veel meer te bieden. Cambodja heeft zo veel te bieden op het gebied van geschiedenis, eten en natuurlijk de mensen. De buurlanden van Cambodja, Thailand en Vietnam, zijn al bekende landen om te bezoeken in Azië. In deze blog laten we je een aantal prachtige bezienswaardigheden zien in het land dat Thailand en Vietnam uit elkaar houdt, Cambodja.

Angkor Wat

Angkor Wat is dé plek om te bezoeken in Cambodja. Het is niet alleen een belangrijke archeologische plek in Cambodja, maar het is eigenlijk een van de belangrijkste archeologische gebieden in heel Zuidoost-Azië. Dit is dan ook de plek om eeuwenoude tempels en ruïnes te bekijken. Het bekendste punt van dit tempelcomplex is een 65 meter hoge tempel. Dit tempelcomplex hoort niet voor niets bij de mooiste ter wereld. In vergelijking met bijvoorbeeld My Son Sanctuary in Vietnam waar bijna alleen nog maar ruïnes van tempels te vinden zijn, zijn de tempels van Angkor Wat nog in een stukken betere staat. Een nadeel van Angkor Wat is dat dit complex dusdanig populair is dat het in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Probeer dan ook buiten het seizoen te gaan of op tijden dat het rustig is.

Koh Rong

Koh Rong is een van de eiland van Cambodja dat nog relatief onontdekt is. Dit eiland kenmerkt zich door zijn hagelwitte stranden en authentieke sfeer. Koh Rong is dan ook het ideale eiland om even tot rust te komen op het strand na de drukte van de grotere steden. Ook is Koh Rong de ideale plek om de omliggende eilanden te gaan ontdekken. Zo worden vanuit de bekende badplaats Koh Tui een hoop boottochten naar de omliggende eilanden aangeboden. Ook Koh Tui zelf is het zeker waard om te bezoeken. Dit strandplekje staat namelijk bekend om zijn gezellige barretjes en feestjes, zowel overdag als ’s avonds is dit een ideale plek om te genieten aan het strand.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Kessel

Siem Reap

Siem Reap is voor vele mensen het startpunt voor het bezoeken van Angkor Wat. De meeste mensen komen dan ook niet naar Siem Reap om Siem Reap te bezoeken. Toch is dit stadje zeker het bezoeken waard. De stad is snel groeiende en er komen dan ook steeds meer hostels en restaurants bij. Ook beschikt deze stad over steeds meer luxere verblijven en restaurants. Net zoals dat je in Nederland steeds vaker een diner aan huis kunt krijgen, kan dit ook in Cambodja. Een diner aan huis zorgt voor de sfeer van een luxe restaurant, maar dan in een vertrouwde omgeving. Mocht je dus even de drukte van de stad willen ontvluchten behoort dit zeker tot de opties.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings