Bezienswaardigheden in Florence

20/05/2022
95461
Florence

Florence, we hebben het al eens kort gehad over deze prachtige historische stad in bezienswaardigheden in Toscane, maar deze stad verdient een eigen blog. De glorie van deze stad is vooral vanwege het rijke verleden. Het historische centrum werd in 1982 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is zeker duidelijk als je door het centrum wandelt en kunt genieten van de prachtige kunstwerken en historische gebouwen. De beroemdste culturele reuzen horen bij deze stad, zoals Michelangelo, Leonardo da Vinci, Machiavelli, Dante en Galileo, en dit is zeker terug te zien door de hele stad, zij hebben namelijk duidelijk hun stempel achtergelaten.

Shoppen in Florence

In Florence kan je nog genieten van de rijke ambachtelijke cultuur en eeuwenoude tradities van de lokaal geproduceerde goederen. Dit maakt shoppen in Florence, net zoals in veel steden van Italië een echte traktatie. Veel bekende merken komen uit Florence en zijn hier nog altijd thuis. Deze zijn dus best een bezoekje waard als jij gek bent op shoppen!

Gucci

Wist je dat Guccio Gucci voor het eerst werd geïnspireerd doordat hij bagage aan het verplaatsen was als liftbediende? Gucci staat bekend om de vakmanschap en kwaliteit van zijn ontwerpen en maakt de meest iconische stukken.

Je kunt de Gucci Garden bezoeken, waar het verhaal van dit modehuis wordt verteld, door middel van een mooie tentoonstellingsruimte. Hier is ook een restaurant (of osteria) van bekende 3-sterrenchef Massimo Bottura te vinden en een boetiek met exclusieve producten.

Proraso

Mannen met baarde opgelet, Florence is namelijk ook dé stad waar Proraso vandaan komt. Proraso werd al 1908 opgericht, maar werd pas echt bekend toen de zoon van de eigenaar in 1948 de Pre-Shave Cream uitvond. Dit product werd al snel door kappers hartelijk aangeschaft, dit groeide al snel door over de Italianen. Als jij zelf en baard hebt of je moet scheren (alle mannen dus) is het een leuk idee om eens een bezoekje te brengen aan Proraso in Florence.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Amsterdam

Museums in Florence

Als je in Florence bent moet je zeker niet alleen gaan shoppen, in Florence liggen namelijk ook een aantal wereldberoemde museums.

Uffizi museum

Dit is een van de beroemdste musea ter wereld. De Galleria degli Uffizi staat bekend om zijn prachtige sculpturen en schilderijen collecte vanaf de middeleeuwen tot heden. Het huist werken van Mategne, Leonardo Raffaeollo, Correggio, Michelangelo en Caravaggio.

Proraso

Bargello Museum

Dit museum werd op bevel van een koninklijk besluit, in 1865 geopend. Dit maakte het het eerste nationale museum van Italië. Hier huist de belangrijkste collectie renaissancebeeldhouwkunst van de stad, de meesterwerken van Donatello en Michelangelo, maar ook bronzen, keramiek, wassen, ivoor beelden en nog veel meer.

Wil je meer lezen over steden in Italië? Lees dan ook deze blog over de bezienswaardigheden in Padua.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings