Bezienswaardigheden in Toscane

05/04/2022
229
wijnvaten

Toscane wordt beschouwd als een van de mooiste regio’s van Italië. Het is gelegen in de centrale regio van het land is en is onderverdeeld in 10 provincies. De regie staat bekend om zijn wijnstreken enorme historische impact in de middeleeuwen en de cultuur. Florence, is een van de 10 provincies die onder Toscane horen en wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Renaissance. Gedurende deze periode bloeide het land op en creëerde enkele van de meest invloedrijke en legendarische geleerden, kunstenaars en visionairs, waar we het tot de dag van vandaag nog over hebben, zoals Michelangelo en Leonardo Da Vinci.  

Dit gebied in Italië trekt jaarlijks enorme aantallen toeristen. Dat is ook heel begrijpelijk, aangezien het een aantal van de mooiste culturele steden in Italië bevat. Denk hierbij aan Florence, Pisa en Grosseto. Deze steden hebben een aantal prachtige historische gebouwen en musea van wereldklasse.

Bovendien is het platteland van Toscane absoluut adembenemend en een fantastische plek om te verkennen. Bij een bezoek aan Toscane zal je zeker veel leren over de geschiedenis van Italië en Europa en hoogstwaarschijnlijk de meest heerlijke wijnen, rechtstreeks uit de wijnvaten proeven.

Florence

We hebben het al even over Florence gehad, maar deze absolute top bestemming verdient zeker wat meer aandacht. Er zijn maar weinig steden die Florence kunnen evenaren vanwege de pure schoonheid. Het is alles wat je denkt dat het zou moeten zijn - het bloeiende, bruisende hart van Toscane met een tastbaar gevoel voor geschiedenis op elke straathoek.

Cultuur en kunst in Florence

Cultuur is hier onvermijdelijk, met een museum of galerie op iedere hoek.

Lees ook:  De 14 mooiste bezienswaardigheden in Vietnam

Bij een bezoek aan Florence mag de Galleria degli Uffizi, zeker niet ontbreken. Hier vind je schilderwerken en plafonds van de bekendste kunstenaars van Italië, Michelangelo, Rembrandt, Leonardo da Vinci, Carvaggio.

Om de David van Michelangelo te aanschouwen hoef je niet ver te gaan. In het Sam Marco gebied van deze stad ligt Galleria dellÁccademia en hier kan je dit bekende kunstwerk in levende lijven aanschouwen.

Pisa

Pisa is nog een hele belangrijke stad vanuit de middeleeuwen met een rijke geschiedenis en cultuur. Pisa staat bekend om de iconische scheve toren van Pisa, waar jaarlijks veel toeristen op af komen om een leuke foto te maken. De toren van Pisa is niet de enige interessante bezienswaardigheid in deze stad. Er huizen verschillende interessante museums, een prachtige botanische tuin en prachtige uitzichten over de Arno rivier.

Lucca

Na een bezoek aan Pisa mag Lucca zeker niet worden overgeslagen. Deze kleinere stad ligt in de buurt van Pisa en heeft nog een imposante oude stadsmuur dat om de oude binnenstad heen pronkt. Deze bestemming wordt vaker overgeslagen door toeristen, dit betekent dat het hier een stuk minder druk kan zijn op momenten. Toch is deze prachtige stad een bezoekje waard, er liggen namelijk genoeg historische gebouwen, musea en kerken die deze stad een interessante bezienswaardigheid maken.

Nog niet genoeg bezienswaardigheden? Proef wijn vanuit de wijnvaten op een van de tal van wijnproeverijen in dit gebied.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings