Bezienswaardigheden in Europa - De mooiste natuur

12/09/2022
105
fotoboek maken

De mens denkt vaak dat het gras aan de overkant groener is. Soms lijkt het dan alsof een reis pas echt bijzonder is als het vooral ook een verre reis is. Dat doet enorm afbreuk aan hoe mooi Europa is. In Europa zie je prachtige natuur die je net zo goed kan doen verstillen en verbazen als de natuur van verder weg. Wil je wat zien van de mooiste natuur in Europa? Denk dan aan deze highlights.

fotoboek maken

Plitvice meren in Kroatië

Een bezoekje aan de Plitvice Meren is helaas niet gratis, maar het is wel het bezoek meer dan waard. Voor de entree in het nationaal park Plitvice meren betaal je voor 1 dag circa 10 tot 40 euro (2022). Voor twee dagen betaal je circa 16 tot 60 euro (2022). De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen. Hiervoor kun je wel een prachtig meren en diverse adembenemende watervallen bewonderen. Het gaat om maar liefst 16 meren en circa 90 watervallen die ontstaan zijn door een natuurlijk afzettingsproces in de loop van duizenden jaren door het stromende water van de Koranarivier. In het gebied zijn zeldzame vogels, beren en wolven. Hier maak je vast mooie plaatjes, om een fotoboek te maken.

fotoboek printen

Warmwaterbronnen op de Portugese Azoren

Te druk, te moe, geen zin? Bij de warmwaterbronnen kun je genieten van een unieke natuurlijke welness. Alle drukte verdwijnt hier als sneeuw voor de zon. Hier in het stadje Furnas ligt een actieve vulkaan. Er zijn veel geisers, waardoor je lekker buiten kunt genieten van het aangename water. Het stadje Furnas bevindt zich op het eiland São Miguel. Een eiland met een mooie natuur. Ideaal om tot rust te komen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Coevorden
fotoboek maken

Nationaal park Berchtesgaden

Hoge bergtoppen, mooie bossen en heldere meren. Het Nationaal park Berchtesgaden is het oude beschermde deel van de Alpen. Als je van wandelen houdt, kun je hier je ogen uitkijken. Er zijn vele paden door deze prachtige natuur. Ook voor de minder geoefende wandelaar zijn er mooie routes. Bijzondere plekken die je gezien moet hebben zijn de Königssee en de Wimbackklamm. De Wimbackklamm is een indrukwekkende kloof in de Beierse Alpen.

Parque Nacional Sierra de Grazalema

Parque Nacional Sierra de Grazalema vind je in de bergen van Spanje. Hier heb je nog een stuk rauwe natuur, met af en toe wat dorpjes met witte huisjes. Het park kreeg in 1977 van Unesco de titel van biosfeerreservaat. Het is wel een regenachtig gebied, maar dat maakt de natuur goed. Hier staan mooie kastanjebomen en olijfboomgaarden op de hellingen en je ziet wellicht ook een hert voorbijkomen...

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings