7x Bezienswaardigheden in Malta

16/03/2024
104
blue grotto bezienswaardigheden malta taxi boeken

Malta, een eiland gelegen in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en levendige cultuur. Dit prachtige land trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld vanwege zijn unieke mix van oude ruïnes, kristalheldere wateren en charmante dorpjes. Laten we eens kijken naar tien van de meest betoverende bezienswaardigheden die Malta te bieden heeft.

7x Bezienswaardigheden in Malta

Ga je op vakantie naar Malta? Dan mag je deze bezienswaardigheden niet missen!

bezienswaardigheden malta taxi boeken

De drie steden van Malta

De drie steden van Malta - Vittoriosa, Senglea en Cospicua - zijn een fascinerende en historische bestemming die een bezoek meer dan waard zijn. Met eeuwenoude geschiedenis en prachtige architectuur bieden deze steden een uniek inzicht in de rijke cultuur van Malta. Als je van plan bent om deze charmante plekken te verkennen, overweeg dan om een taxi te boeken voor een comfortabele en handige manier om rond te reizen. Bezoek de historische straten, verdedigingsforten en adembenemende uitzichten van Malta.

bezienswaardigheden malta taxi boeken marsaxlokk

Marsaxlokk

Marsaxlokk wordt beschouwd als het mooiste dorpje in Malta. Ondanks zijn kleine omvang, is dit schilderachtige stadje met slechts 3.000 inwoners een van de plaatsen die je niet mag missen tijdens je reis naar Malta. Ook wel bekend als het beroemde vissersdorp van het land, is Marsaxlokk een plaats van dromen.

Het dorp is het meest bekend om zijn kleurrijke gondels, ook wel Luzzu genoemd. Marsaxlokk biedt een prachtige, heldere, foto-perfecte kustsetting. De nieuwsgierige naam van dit kleine dorp komt van twee Maltese woorden: marsa, wat 'haven' betekent en xlokk, wat 'sirocco wind' betekent. Het was een van de vroegste nederzettingen op het eiland en zijn haven speelde een grote rol als ligplaats voor schepen. Het heeft ook een onverslaanbare locatie in het midden van de Middellandse Zee.

Lees ook:  De interessantste bezienswaardigheden in Elburg
megalithische tempels bezienswaardigheden malta taxi boeken

De oudste megalithische tempels ter wereld

Malta staat wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende megalithische tempels, die behoren tot de oudste vrijstaande structuren ter wereld. Deze eeuwenoude tempels zijn een intrigerend stukje archeologisch erfgoed dat bezoekers de kans biedt om terug te gaan in de tijd en zich te verwonderen over de bouwkundige prestaties van het prehistorische Malta.

Een van de meest opmerkelijke voorbeelden van dit oude erfgoed zijn de tempels van Ħagar Qim en Mnajdra. Ħagar Qim, met een geschiedenis van meer dan 5000 jaar en Mnajdra, een hedendaags gebouw dat waarschijnlijk door dezelfde gemeenschap werd gebruikt, laten zien hoe vindingrijk en bekwaam de mensen uit die tijd waren.

gozo bezienswaardigheden malta taxi boeken

Gozo

Gozo, het minder bekende zusje van Malta, is een rustig eiland met prachtige natuurlijke schoonheid en historische plekken. Bezoek de oude versterkte stad Victoria en verken de beroemde Citadel met zijn spectaculaire uitzicht. Geniet van Ramla Bay, het beste strand van het eiland en ontdek de Tal-Mixta grot voor adembenemende panorama's. Vergeet niet de Ggantija tempels te bezoeken, ouder dan de Egyptische piramides. Breng een bezoek aan de Ta' Kola windmolen voor een stukje geschiedenis. Verken verder de zoutpannen, landgoederen en prachtige stranden van Gozo voor een onvergetelijke ervaring op dit mooie eiland.

blue grotto bezienswaardigheden malta taxi boeken

Blue Grotto

De Blue Grotto, een natuurlijke grotformatie aan de zuidkust van Malta, staat bekend om zijn kristalheldere wateren en spectaculaire zeegrotten. Bezoekers kunnen een boottocht maken door de grotten, snorkelen in de azuurblauwe zee en genieten van het adembenemende uitzicht op de kliffen en rotsformaties. Met zijn betoverende schoonheid is de Blue Grotto een van de meest iconische bezienswaardigheden van Malta.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Emmen
blue grotto bezienswaardigheden malta taxi boeken

Dingli Cliffs

De Dingli Cliffs, gelegen aan de zuidwestkust van Malta, bieden adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee en het omringende platteland. Bezoekers kunnen wandelen langs de klifranden, genieten van spectaculaire zonsondergangen en zich verwonderen over de natuurlijke schoonheid van dit indrukwekkende landschap. Een bezoek aan de Dingli Cliffs is een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van natuur en fotografie.

blue grotto bezienswaardigheden malta taxi boeken

Comino

Comino, het kleinste bewoonde eiland van Malta, staat bekend om zijn kristalheldere wateren en prachtige natuurlijke landschappen. Bezoekers kunnen genieten van ontspannen dagen op afgelegen stranden, zwemmen in de Blue Lagoon en wandelen door schilderachtige paden. Met zijn serene omgeving en ongerepte schoonheid is Comino een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Naast dit prachtige eiland bij het zuiden van Italië, zijn er ook prachtige bezienswaardigheden op verschillende Spaanse eilanden! Lees ook het blog over de mooiste bezienswaardigheden op Ibiza!

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings