Bezienswaardigheden op Ibiza

24/06/2024
47
Bezienswaardigheden Ibiza town

Ibiza staat natuurlijk bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden. Het is dan ook een populaire eiland onder de jongeren. Maar naast de leuke uitgaansgelegenheden, heeft Ibiza nog veel meer te bieden! Ibiza barst van bijzondere natuur, oude steden en andere unieke bezienswaardigheden. Hieronder volgen 10 unieke bezienswaardigheden op het Spaanse eiland.

Es Vedrà

Es Vedra wordt ook wel het heilige eiland van Tanit genoemd en wordt aangekaart als een van de bijzonderste bezienswaardigheden op Ibiza. Tanit is de Fenische godin van de vruchtbaarheid. Ze kwam als heilige moeder naar Ibiza en werd de beschermheilige van het eiland. Es Vedra wordt gezien als de plek die de sterke energie op Ibiza bepaalt. Het eiland beschikt volgens legendes over een magische aantrekkingskracht en wordt gezien als een mythische plek!

Helaas kun je het eiland Es Vedra niet bezoeken. Het kleine rotseiland kun je vanuit verschillende uitzichtpunten bezichtigen. De beste plek is vanuit het uitkijkpunt onderaan de zogenoemde ‘piratentoren’. Vanwege het droge klimaat en de beperkte begroeiing, is het ook een plaats waar het risico op branden erg hoog is. Lokale autoriteiten zijn daarom voortdurend alert om natuurbranden te voorkomen.

Es Vedra Ibiza

Dalt Vila

Dalt Vila is de oudste stad van Ibiza en werd in 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is meer dan 2500 jaar oud. In deze oude stad kun je een boel historie bezichtigen. Zoals de stadsmuren die al in de 16e eeuw werden gebouwd om het eiland te beschermen tegen piraten. Maar ook de stadsmuren die nog afstammen uit de Renaissance, de kerken, kathedralen en historische pleinen zijn nog prachtig intact gebleven!

Deze oude stad kun je ook niet zomaar betreden. Enkel via een grote stenen poort met aansluitend een lang en steil voetpad, kun je Dalt Vila naar binnen. Net als in veel historische steden is er in Dalt Vila een risico op brand door de dichte bebouwing en smalle straatjes. Dit maakt brandpreventie en veiligheidsmaatregelen extra belangrijk. Om een beter beeld te scheppen kun je het vergelijken met veel historische steden in Nederland waar brandpreventie cruciaal is door gebruik aan materialen, zoals de rieten daken in Giethoorn, of de dichte bebouwing in Alkmaar.

Dalt Vila Ibiza

Atlantis

Atlantis bestempelen als een van de bezienswaardigheden op Ibiza, is misschien niet geheel correct. Maar het is, net als Es Vedrà wel degelijk een bijzondere plek! Atlantis is namelijk een fictieve naam gegeven aan Sa Pedrera, een kleine inham in het natuurreservaat Cala d’Hort, tegenover de enorme en indrukwekkende rots van Es Vedra. Ook hier wordt, net als bij Es Vedrà beweerd dat er een bepaalde magie in de lucht hangt. Als je onder het water kijkt zie je vreemde rotsen die doen denken aan de verzonken gebouwen van de stad Atlantis.

Lees ook:  Waarom blijven mensen naar een vakantiebestemming terugkomen?

Echter, niet om je uit de droom te helpen, werden de stukken van de rots gebruikt om de stadsmuur van Ibiza te bouwen. De Feniciërs haalden met een onbekende techniek de grote rotsblokken uit het gesteente. Het blijft tot op de dag van vandaag een raadsel hoe ze deze enorm zware stenen naar de top van de berg wisten te brengen. Of het nu Atlantis is of niet, het blijft een raadselachtige plek…

Cueva de Can Marçà

Cueva de Can Marçà is een grot van meer dan 100.000 jaar oud. In het begin van de 20e eeuw werd de grot pas ontdekt. Smokkelaars gebruikte het labirint van de grotten om hun gestolen waren te verstoppen. Het was moeilijk te vinden omdat er maar enkele kleine spleten in de wanden zaten waardoor je de grot kon betreden.

Gedurende de jaren heeft het water, dat door de spleten naar binnen sijpelde, de grot uitgesleten. Door de kalkafzetting zijn er stallagmieten en stalagtieten ontstaan. Ook kleine fossielen kun je, als je goed zoekt, bezichtigen in de grot!

Grot met kleine ingang kier Ibiza

Las Dalias Hippy Market

Las Dalias is een van de oudste hippie markten van Ibiza. Sinds 1954 is de markt elke zaterdag vanaf 10:00 uur geopend. Sieraden, exotische muziekinstrumenten, kleurrijke tassen, kunstwerken, tapijten, hangmatten, beeldjes… Het aanbod is zeer divers op deze historische hippiemarkt. Ook zijn er barretjes en terrasje te vinden tussen het slenteren door, even iets te eten of te drinken. Ook als je niet zo van shoppen houd, dan is de hippiemarkt van Las Dalias misschien wel een van de sfeervolste bezienswaardigheden van Ibiza!

Ses Salines National Park

Ses Salines is een natuurpark in het zuiden van Ibiza. Vroeger werd hier zout gewonnen. Hierdoor is er een indrukwekkend landschap ontstaan, wat in 2001 werd uitgeroepen tot nationaal natuurpark. Het park heeft een mooie kustlijn en verschillende panorama punten. Daarnaast is het park een interessante locatie voor vogelliefhebbers omdat je deze vanuit verschillende punten goed kunt observeren en fotograferen. Vooral flamingo’s komen veel voor in dit natuurpark.

Flamingo's ibiza

Ses Salines kampt, door het warme klimaat op Ibiza, met het risico op natuurbranden. Met name tijdens de hete en de droge zomers. Het park neemt daarom strenge maatregelen om branden te voorkomen, iets wat ook essentieel is in andere gebieden met veel natuur. Ook in Nederland wordt het klimaat steeds warmer en droger. Hierdoor is brandpreventie in onze nationale natuurparken ook steeds belangrijker. Regelmatige inspecties en goed onderhoud door bevoegde organisaties zorgt altijd voor brandpreventie in Alkmaar.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Barcelona

Sant Jaon de Labritja

Wil je juist alle jongeren en het gefeest ontvluchten, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Sant Jaon de Labritja, ofwel San Juan. Dit is het meest noordelijke plaatsje op Ibiza. Het is een rustig stadje waar veel locals en hippies wonen. Sant Juan behoort, met name door zijn authentieke Ibizaanse huizen, tot een van de mooiste bezienswaardigheden van het Spaanse eiland. Het stadje is rustig, maar niet uitgestorven. Ook in deze plaats kun je naar het strand, of naar leuke cafeetjes of elke zondag naar een gezellige markt!

Sa Talaia, ofwel de Sant Josep, is de hoogste berh van Ibiza. Deze ‘berg’ is 475 meter hoog en op de top kun je genieten van een prachtig uitzicht. Bij helder weer is het mogelijk om vrijwel het hele eiland te zien! Sa Talaia is gemakkelijk te bereiken en wordt volgens ervaren hikers bestempeld als easy! Maar je kunt ook met de auto helemaal tot aan de top rijden!

Cala Benirrás

Op zoek naar een prachtig strand om te snorkelen of in alle rust te kanoën? Dan is Cala Benirrás de perfecte plek om te bezichtigen! In de avonduren vindt bij zonsondergang een traditioneel hippie-ritueel plaats. Hierbij creëren drummers een opzwepende beat waarmee ze de zonsondergang begeleiden. Cala Benirrás staat in de top 3 van de mooiste stranden van Ibiza!

Ibiza Horse Valley

Ibiza Horse Valley is, zoals de naam al suggereert, een vallei vol paarden in het noorden van Ibiza. Deze prachtige dieren in de natuur zijn niet alleen één van leukere bezienswaardigheden op Ibiza, maar je kunt er ook zelf bijzondere paardentrips maken! In de Horse Valley worden diverse trips, al beginnend bij 2 uur, aangeboden. De eigenaren van Horse Valley bieden goede begeleiding tijdens de activiteit zodat jij volop kunt genieten van de rit en de omgeving!

Kortom, voor elke generatie valt er van alles te beleven op Ibiza! Van wilde avondjes uit, tot helemaal ontspannen in de natuur! Nieuwsgierig naar wat andere Spaanse eilanden te bieden hebben? Lees dan ook Bezienswaardigheden op Tenerife!

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

De 14 mooiste bezienswaardigheden in Vietnam

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings