Filipijnen
Filipijnen

De Filipijnen winnen langzamerhand steeds meer populariteit en dat is niet gek. De Filipijnen bestaan uit ruim 7000 eilanden waarvan maar een kwart wordt bewoond. De Filipijnen staan bekend om zijn groene rijstterrassen en prachtige witte stranden. Alle belangrijke bezienswaardigheden van dit land bestaan dan ook uit alleen maar mooie natuur. Door de vele eilanden valt er veel te ontdekken, we hebben er 3 uitgekozen die zeker het bezoeken waard zijn.

 

 

Palawan
Chocolate Hills

Palawan

Palawan is een van de mooiste plekken van de Filipijnen, en zelfs van de wereld. Palawan is zelfs al meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste eiland van de wereld. Je komt de Filipijnen waarschijnlijk binnen via de hoofdstad Manilla. Vanuit Amsterdam is het zo’n 15 uur vliegen om de bestemming te bereiken. Om parkeerkosten te voorkomen kun je taxi den haag inhuren om je te brengen en halen van het vliegveld. Eenmaal op locatie zul je Manilla waarschijnlijk snel verlaten voor de rustigere mooie eilanden. Palawan is dan ook de beste eilandengroep om je reis goed mee te beginnen. De mooie zandstranden zullen dan ook een ideale begin van jouw reis zijn.

 

Borocay

Borocay is een klein eiland dat erg populair is onder toeristen. Dit eiland is dan ook de ideale combinatie van witte stranden en het uitgaansleven. Overdag kun je aan een van de strandbarretjes zitten, terwijl je ’s avonds tot in de late uurtjes kunt feesten. Als je dus wel van een dansje en drankje houdt is Borocay een leuk eiland om te bezoeken. Het eiland heeft een lang wit strand van 3 km lang. Dit strand, genaamd White Beach, is het middelpunt van het eiland en daarmee een populaire trekpleister. Je kunt hier hele dagen doorbrengen op het mooie strand onder het genot van een lekker drankje of hapje bij een van de vele barretjes die te vinden zijn aan dit strand.

Chocolate Hills

De Chocolate Hills zijn te vinden op het eiland Bohol. Dit heuvellandschap is een prachtig natuurverschijnsel waar er in totaal 1268 heuvels te zien zijn die allemaal dezelfde vorm hebben. Aan deze heuvels zijn geen menselijke handen te pas gekomen. Hoe de heuvels ontstaan zijn is tot op heden niet duidelijk. De meest gebruikte theorie is dat de heuvels door de loop der eeuwen ontstaan zijn door kalksteen en klei, maar hier kan echter nog geen uitsluitsel over gegeven worden. Dit natuurverschijnsel zul je nergens anders op de wereld tegenkomen waardoor je de Chocolate Hills echt niet mag missen.