Bezienswaardigheden in Coevorden

16/02/2023
160
coevorden bezienswaardigheden

Coevorden is een stad en gemeente gelegen in het zuidoosten van de provincie Drenthe. De gemeente zelf heeft meer dan 35000 inwoners en een totaal oppervlakte van 300km2. De stad zelf had op 1 januari 2021 15485 inwoners. In zowel de gemeente als de stad zijn verschillende activiteiten te doen en in de nabij gelegen bosgebieden kun je heerlijk wandelen. In deze blog gaan we je meer vertellen over wat voor activiteiten je in Coevorden kunt doen.

Overnacht in kasteel Coevorden

Vroeger was dit kasteel een van de belangrijkste kastelen in het oostelijke gedeelte van Nederland, maar tegenwoordig is dit verandert in een toeristische gelegenheid. Het kasteel is nu namelijk een designer hotel geworden, wat beschikt over alle voorzieningen die nodig zijn voor een geweldig verblijf. Ook heeft het hotel een romantisch pension, welke beschikt over een flatscreen-tv en minibar in de kamers. In het hotel zelf kun je 24 uur per dag terecht bij de receptie. Dus heb je altijd al willen overnachten op een echt kasteel? Dan is dit je kans. Mocht je geen zin meer hebben in het eten van het hotel? Dan kun je makkelijk terecht bij een van de vele omliggende restaurants. Al deze restaurants liggen op loopafstand en zijn daardoor makkelijk te bereiken.

Bezoek museum Thijnhof

Ben je een kunstliefhebber? Vergeet dan zeker niet dit museum een bezoekje te brengen. In het museum zelf vind je verschillende voorbeelden van surrealistische en realistische kunst. In alle kunstwerken staat de symboliek centraal. In het begin bevatten deze schilderijen een duidelijke relatie met zijn medische beroep en het bijbehorende milieu. Later is dit verandert naar meer maatschappelijke ontwikkelingen en sinds het laatste decennium vooral op het leven zelf en de vergankelijkheid hiervan. Het werk van deze kunstenaar is bedoeld als een viering van het leven. Ook worden er door het jaar heen verschillende exposities gehouden van andere kunstenaars.

Lees ook:  Bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Wildlands adventure zoo Emmen

Ongeveer 20 minuten van Coevorden ligt deze speelse dierentuin vol met activiteiten zoals verschillende klimparken en wandelroutes. De dierentuin heeft een totale oppervlakte van 24 hectare en is opgedeeld in drie themagebieden: Jungola, Serenga en Nortica. Binnen deze themagebieden zijn verschillende winkels en horeca gelegenheden te vinden. Het park zelf heeft ook enorme dierencollectie, waarvan een groot deel valt onder beschermende diersoorten. Om deze soorten te behouden werkt adventure zoo Emmen mee aan diverse fokprogramma’s en helpen zij daarmee een diersoort te beschermen.

bezienswaardigheden coevorden

Speelparadijs voor de kinderen

Binnen Coevorden ligt een gigantisch speelparadijs genaamd: “Speelparadijs Cowboy & Indianen”. In dit gigantische speelparadijs staat het thema Cowboys en Indianen centraal en dat is goed te zien. Binnen het speelparadijs zie je namelijk overal kenmerken van dit thema en is dit ook verwerkt in verschillende attracties, waaronder klimwanden, glijbanen, springkussens en trampolines. Ook kun je er andere activiteiten doen zoals: midgetgolfen, laser gamen en glow in the dark golf. Ook is er in het speelparadijs een kinderboerderij te vinden met verschillende boerderij dieren zoals varkens, kippen en konijnen.

Prachtige zelfgemaakte tuinen

Ongeveer 20 minuten rijden van Coevorden liggen de Priona tuinen, een grote oppervlakte gevuld met verschillende soorten ontworpen tuinen. De tuinen zijn over het gehele gebied verspreid en hebben elk hun geheel eigen sfeer. Alle tuinen zijn in 1970 ontworpen door de kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers. Beiden zijn opgeleid als kunstenaar en zijn vanaf eind jaren 70 begonnen met het creëren van tuinen met een eigen sfeer. Ook zijn over deze tuinen verschillende boeken geschreven en verschenen. Sommige van deze verschenen boeken worden nog steeds als klassiekers in de tuinliteratuur gezien, waaronder “Vooral Buiten is het Groen (2008)”.

Lees ook:  Bezienswaardigheden voor wijnliefhebbers in de Dordogne

Wil je nu meer leuke bezienswaardigheden binnen Nederland vinden? Lees dan eens onze blog over de bezienswaardigheden in Amsterdam.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings