Bezienswaardigheden Amsterdam

24/07/2020
228

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland met vele bezienswaardigheden. Veel toeristen trekken voor dan ook voor een city trip naar Amsterdam. Sommige toeristen komen erheen voor het imago van drugs en seks maar de stad heeft zeker veel meer te bieden. Van wandelen langs de bekende grachtengordels of het Rembrandthuis. Van Amsterdam heb je nooit genoeg.

Een rondvaart in de prachtige grachtengordels

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet als u de grachten niet heeft gezien. Het is De grachten zijn een blikvanger van de Nederlandse hoofdstad, daarom doet Amsterdam ook zijn uiterste best om deze grachtengordels goed te onderhouden. De Amsterdamse grachten zijn daarom ook cultureel erfgoed van buitengewone kwaliteit. Het mooie van deze grachtengordels is dat je de grachtenpanden van dichtbij kunt bewonderen. Voor de mooiste grachtenpanden Amsterdam moet je dan ook op de Gouden Bocht zijn, dit bevindt zich in het stuk van de Herengracht (tussen de Leidsestraat en Vijzelstraat). Wanneer je ook geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de grachtengordels wordt er aangeraden om een bezoek te brengen aan het grachtenhuis. De tickets van een rondvaart kosten ongeveer 15 euro en zo zie je de bijzondere blikvangers van Amsterdam.

grachtengorden amsterdam

De historische Dam

De Dam is een plein in het centrum van Amsterdam. Hier worden veel historische gebeurtenissen herdacht. Op de Dam staan veel mooie gebouwen, zo heb je het Koninklijk Paleis maar ook het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. Bij het Nationaal Monument wordt op 4 mei de Nationale Dodenherdenking gehouden. Deze plek is zeker de moeite waard om te bewonderen wanneer je de tijd hebt.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in de Randstad

Het bekende Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is niet alleen de grootste museum in Nederland maar heeft ook een enorme kunstcollectie. Er zijn vele zalen met voorwerpen uit collecties van de zeventiende eeuwse Nederlandse kunstenaars. Zo heb je er werken van onder andere Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn en de makers van het beroemde Delfsblauw, maar ook werken van andere kunstenaars uit verschillende tijden. Vergeet zeker niet het bekendste werk in het museum te bekijken: De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Het entree voor volwassenen is 21 euro.

rijksmuseum

Het Anne Frank huis

Ook een hele indrukwekkende bezienswaardigheid is het Anne Frank huis. De familie van Anne vluchtte naar Nederland om de vervolging van Joden te vermijden. In Nederland was het na een tijd ook niet anders dan in Duitsland en moesten zich verstoppen in het achterhuis van het pand waar Otto Frank woonde. Otto zijn dochter Anne schreef in haar dagboek, waarin ze het leven in de tijd van het achterhuis opschreef. Dit museum laat dan ook het verhaal van Anne Frank in foto's, citaten en originele voorwerpen. Dit laat bij veel mensen een indruk achter. Het entree voor het Anne Frank huis is voor volwassenen 12,50 euro en voor kinderen 6,50 euro.

Het Van Gogh Museum

Vlakbij het Rijksmuseum ligt het Van Gogh Museum. Dit museum is gebaseerd op de werken van de schilder Vincent van Gogh, één van de meest beroemde schilders van alle tijden. In dit museum bevindt zich een grote collectie aan schilderijen maar ook zijn ertsen en tekeningen kun je hier vinden. De tentoonstelling van zijn werken is verdeeld in verschillende ruimtes, die de verschillende perioden van het leven van Van Gogh vertellen. Het entree is voor Volwassenen 14 euro en voor kinderen tot 16 jaar gratis.

Lees ook:  Bezienswaardigheden groene top 4 in Brabant
van gogh museum

Het Vondelpark

Dit bekende park is het stadspark van Amsterdam en een rijksmonument van Nederland. Het park ligt in het stadsdeel Amsterdam-Zuid. Wanneer de zomerdagen weer zijn aangebroken komen er mensen sporten, barbecueën of zonnen. Tijdens de zomermaanden is het ook zeker aan te raden om het Vondelpark Openluchttheater te bezoeken. Hier kan je drankjes halen en genieten van veel voorstellingen in het park. Het entree is gratis voor alle leeftijden. Zeker een aanrader!

Het Leidseplein

Het Leidseplein is een plek in Amsterdam die vooral bekend is door de uitgaansbuurten met veel terrassen, restaurants en theaters. Op dit plein is altijd wat te beleven, vooral tijdens de zomer is het plein een gezellige plek waar iedereen kan bekomen van alle belevenissen in de stad. Niet alleen tijdens de zomer, maar ook in de winter is het altijd een gezellig op het Leidseplein. Er wordt er een schaatsbaan aangelegd met sfeervolle lichtjes.

Al deze bezienswaardigheden kan je bewonderen in het mooie Amsterdam. Voel je welkom en breng een bezoek aan deze hoofdstad!
Naar boven

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings