Bezienswaardigheden in Rosmalen

31/10/2022
142
Rosmalen

De stad Rosmalen bevindt zich in de provincie Noord-Brabant en behoort tot de gemeente ’s-Hertogenbosch. In slechts 10 minuten rijden sta je al in het gezellige centrum van den Bosch. In Rosmalen zijn de hotels vaak iets goedkoper dan in de stad ’s-Hertogenbosch zelf. In dit artikel vertellen wij meer over de leukste bezienswaardigheden in den Bosch die je vanuit Rosmalen makkelijk kunt bereiken. Wekt dit jouw interesse, lees dan snel verder.

De Korte Putstraat

Degene die de naam den Bosch noemt, zegt vrijwel direct ook de Korte Putstraat. De straat is ontstaan in het jaar 1990 en wordt al meer dan 25 jaargezien als iets wat je gezien móet hebben als je ’s-Hertogenbosch bezoekt. In deze straat is het nooit stil aangezien er altijd wel iets te doen is. Zo is de Korte Putstraat dé culinaire straat van den Bosch. Het zit vol met gezellige bars en heerlijke restaurants. Wil jij de typische Bossche vrijheid proeven, bezoek dan zeker ook de Korte Putstraat.
Het best beoordeelde en meest bezochte restaurant in de Korte Putstraat is 7evenden Hemel.

Het Bossche Kwartier

Het Bossche Kwartier bevindt zich midden in het hart van de gezellige stad ’s-Hertogenbosch. Het Bossche Kwartier staat bekend om de authentieke sfeer en de gezellige en vele winkeltjes die je tegenkomt. Deze winkels bevinden zich allemaal in oude panden en vertellen hun eigen unieke verhaal. In dit gebied ervaar je de sfeer van een echte vestegingsstad.

Het kwartier is tot stand gekomen door een samenwerking van meerdere winkeliers uit de meest authentieke straten van den Bosch. Dit zijn de volgende straten; de Ridderstraat, de Krullartstraat, de Fonteinstraat, Achter het Stadhuis en Achter ’t Wild Varken. De winkeliers in deze straten wilde de bezoekers van de stad nog wat extra’s bieden door naast de winkels ook nog leuke evenementen aan.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Vijlen
Bossche kwartier

Snoeperij Tum Tum

Snoeperij Tum Tum is een unieke en ouderwetse snoepwinkel in den Bosch. Het winkeltje is erg charmant ingericht en zowel leuk voor jong als oud. Wanneer je hier naar binnenloopt waan je jezelf in grootmoeders tijd. Je kunt hier zowel de moderne snoepjes krijgen als de snoepjes die je als kind ooit at. Alle snoepjes zijn vers te verkrijgen en smaakt nog lekkerder dan normaal.

Unieke woningen in den Bosch

Zoals Rotterdam haar Kubuswoningen heeft, heeft ’s-Hertogenbosch haar bolwoningen. Elke makelaar in den Bosch staat graag in rij om zo een aparte woning aan een klant te mogen verkopen. Heb je interesse in unieke architectuur, dan moet je zeker hier eens gaan kijken. Ze zijn in 1970 ontworpen door Dries Kreijkamp en bevinden zich in de Maaspoort in de straat met de naam Bollenveld.

Naast de bolwoningen beschikt ’s-Hertogenbosch over nog veel meer unieke woningen. Zo zijn veel mensen ook op zoek naar een makelaar den Bosch die hen kan helpen aan één van die unieke woningen in het hart van de stad. Ben jij na een bezoek aan de stad nu ook helemaal verliefd geworden, zoek dan zeker eens online naar Makelaar den Bosch en kijk of er niet één van deze unieke woningen voor jou tussen zit.

Kortom; Wil je eens een bezoek brengen aan de stad ’s-Hertogenbosch, boek dan zeker een hotel in de stad Rosmalen. De hotels zijn hier zoals eerder benoemd goedkoper en je bevindt je op maar 10 minuten rijden van het centrum af. Wil je liever niet parkeren in het centrum, dan kun je de stad ook heel makkelijk met het openbaar vervoer bereiken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Limburg

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings