De leukste Europese bestemmingen voor een studiereis

30/04/2021
77
schoolfotograaf

Op dit moment is het misschien wat lastiger, een schoolreisje, toch vinden veel scholen het nog steeds erg belangrijk om leerlingen iets educatiefs mee te geven tijdens een reis in het buitenland. Maar welke bestemmingen zijn nou eigenlijk het meest praktisch in combinatie met oog op educatie, cultuur en ervaring? In deze blog lees je de meest populaire bestemmingen van nu voor jouw perfecte studiereis.

Waarom naar het buitenland?

Het is niet alleen leuk om op studiereis te gaan, er zijn genoeg redenen waarom een trip naar het buitenland tijdens je studie zo belangrijk is. Tijdens een verblijf in het buitenland bevind je je in een andere cultuur waardoor je uit je vertrouwde omgeving moet stappen. Je leert om te gaan met onbekende locaties waardoor je ook meteen verantwoordelijk moet zijn en initiatief moet nemen. Daarnaast kom je tijdens een buitenlandse reis in contact met lokale mensen waardoor je aan de slag moet gaan met deze of de Engelse taal. Niet alleen door middel van bezienswaardigheden leer je het land kennen, ook door onder andere opdrachten vanuit school leer je over de verschillende culturen. Dit draagt uiteindelijk allemaal bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Steden in Europa

London, Parijs, Rome en Barcelona zijn een van de meest gekozen steden bij scholen wegens meerdere redenen: het zijn steden waar iedereen bekend mee is, het is redelijk dichtbij en ze hebben allemaal een bepaalde cultuur en sfeerbeleving. Daarnaast zijn deze steden makkelijk te bereiken met bijvoorbeeld een touringcar, wat vooral handig is in deze tijden. Mocht je hier nou bijvoorbeeld al zijn geweest tijdens je middelbare schooltijd dan is het misschien leuk om voor iets anders te kiezen. Vaak heb je de keuze uit een aantal verschillende steden. Wij zetten de leukste bestemmingen even op een rijtje:

  1. Boedapest
  2. Dublin
  3. Krakau
  4. Praag
  5. Athene
  6. Marrakesh
  7. Berlijn
  8. Wenen
Lees ook:  5 dingen die je moet doen in Londen

Neem een schoolfotograaf mee

Ga je op studiereis en wil je deze bijzondere trip vastleggen? Vaak wordt er een speciale schoolfotograaf meegenomen op reis. Op deze manier worden alle leermomenten, ervaringen en momenten vastgelegd. De schoolfotograaf is aanwezig bij bijvoorbeeld de opdrachten en het bezoeken van de bezienswaardigheden. Mocht jouw school dit niet doen dan kun je deze tip altijd even meegeven zodat jouw onvergetelijke reis kan worden vastgelegd!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings