Bezienswaardigheden in Valkenswaard

06/05/2022
112
bundelpay

Wil je graag Valkenswaard ontdekken of ben je toevallig in de buurt en ben je nog op zoek naar een leuk dagje uit? Breng dan eens een bezoek aan Valkenswaard. Dit dorp gelegen in de provincie Noord-Brabant heeft leuke attracties en mooie bezienswaardigheden. Welke dit allemaal zijn, vertellen wij je in deze blog.

Uitgaan in Valkenswaard

Brabanders zijn Bourgondiërs. Valkenswaard heeft dan ook een gezellig uitgaansleven. Op de markt in het hart van het centrum vindt je veel uitgaansgelegenheden waar je terecht kunt om te lunchen, maar ook nog tot in de late uurtjes een drankje kunt doen. Voor jong en oud zijn er genoeg plekken om heerlijk te vertoeven. Zo kun je voor de meest heerlijke Hollandse asperges terecht bij eetcafé ‘In de Sleutel’ of met je voeten van de vloer in nachtclub ‘de Senaat’.

Ontdek de cultuur

Elk jaar wordt het Bloemencorso georganiseerd in Valkenswaard. Dit is één van de grootste evenementen in Nederland waar maanden naar toe wordt geleefd. Het Bloemencorso vindt plaats op de tweede zondag van september en brengt duizend mensen vanuit het hele land naar Valkenswaard. Als je liever houdt van een wat rustigere activiteit, bezoek dan één van de drie musea die het dorp telt. In museum het Valkenrij en Sigarenmakers wordt zowel de valkerij als de sigarenindustrie getoond. Twee handels die in het verleden veel betekende voor de regio.

Genieten van de natuur

Valkenswaard wordt omringd door adembenemende natuurgebieden. Per fiets of te voet sta je binnen enkele minuten in de prachtige natuur. Je kunt enigszins dichtbij blijven en de Brabantse landschappen ontdekken van gebieden als de Groote Heide, het Leenderbos of de beekdalen van de Tongelreep en de Dommel. Als je net even wat verder wilt, kijk dan eens over de grens in België. Ook hier is genoeg te ontdekken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Wassenaar

Winkelen in Valkenswaard

Als shop-a-holic kun je naar hartenlust shoppen in Valkenswaard. In het centrum vindt je meer dan 160 winkels die veelal zes dagen per week geopend zijn. Van kleine boetiekjes tot grote internationale kledingwinkels, je vindt het hier allemaal. Bovendien is er iedere donderdag een grote warenmarkt op het marktplein waar je lekker kunt rondstruinen.

Ben je toch uitgekeken in Valkenswaard? De grote stad Eindhoven ligt op korte afstand van Valkenswaard. Niet voor niks vestigen bedrijven als Bundelpay en Philips zich hier. Eindhoven is een grote stad waar elke dag veel te zien en beleven valt.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings