Bezienswaardigheden in Stockholm

29/08/2021
156
Ademhalingstechnieken

Stockholm is gelegen op maar liefst veertien eilanden en
wordt mede om die reden ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Het is een
adembenemende stad waar warme terracottakleuren een prachtig contrast vormen
met het koude water. Wandel door de karakteristieke staatjes van Gamla Stan, de
Oude Stad, en neem vooral ook een kijkje in Storkyrkan. Dit is de oudste
kathedraal van de Zweedse hoofdstad. Daarnaast kun je ook nog mee dansen op het
ritme van welbekende nummers in het ABBA-museum en bewonder de niet ondergaande
zomerzon vanaf Monteliusvägen.

Stockholm


Kungliga Slottet

Aan de rand van Gamla Stan ligt één van de grootste paleizen in Europa, welke ook nog in gebruik is. Binnen in Kungliga Slottet vind je meer dan 650 kamers. Van negen staatskamers waar banketten worden gehouden en ruim honderd kamers in de kelder tot de slaapkamer van Gustav III, waar hij in 1792 overleed. Officieel is het paleis bedoeld als woning van het Zweedse koningshuis, maar sinds de verhuizing naar Drottningholm Slottet in 1981 wordt het gebruikt als werkpaleis. Als bezoeker kun je de schatkamer in de kelder van het paleis bekijken. Tussen de verweerde muren van baksteen zie je glazen vitrines staan. Hier vind je onder andere de zwaarden van Gustav Vasa en de gouden kroon met blauw vilt van Karl Gustav X staan opgesteld. Dit juweel wordt vandaag de dag nog altijd door de kroonprinses gedragen bij officiële ceremonies.

Stockholm straatje
Stockholm straat

Monteliusvägen

Als je het beste uitzicht wilt hebben op het oude centrum van Stockholm, dan moet je de Monteliusvägen bewandelen. Dit olifantenpad, met een lengte van 416 meter lang, kronkelt langs de roodgekleurde huizen bovenop de kliffen van de wijk Södermalm. Let dus goed op je ademhalingstechnieken, want het kan spannend worden. Het pad is vernoemd naar de Zweedse archeoloog Oscar Montelius, aangezien hij zijn hele leven achter deze straat heeft gewoond. Wij raden je aan het pad te bewandelen op het moment dat de zon begint te zakken en laatste zonnestralen de stad in een warme gloed omhelzen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Schin op Geul
Metro Art
Metro Art

Junibacken

In Djurgården vind je een van de onontdekte bezienswaardigheden van Stockholm. Junibacken is een paradijs voor kinderen (en volwassenen) die fan zijn van Pippi Langkous. Dit interactieve museum bezorgd je een reis door de boeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Op Storybook Square kunnen kinderen zich uitleven in Villa Kakelbont, klimmen ze in de beroemde citroenboom en snuffelen ze in de ouderwetse snoepjeswinkel. Maak vervolgens een rit in de Storybook Train en maak in je eigen treinstel een reis door scènes uit het laatste boek van Astrid: Storybook Journey. Tijdens de rit passeer je sprookjesachtige bossen waar de karakters uit het verhaal tot leven komen. Ongeacht je ademhalingstechnieken zal dit een adembenemende ervaring worden.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings