Bezienswaardigheden in Praag

24/08/2021
172
taxateur roermond

De Tsjechische hoofdstad Praag is een fenomenale stad waar bijzonder veel te ontdekken is. De historische binnenstad van Praag staat in zijn geheel bijvoorbeeld al op werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar ook buiten het oude hart van deze prachtige stad is veel te zien én te doen. Uit de vele adembenemende bezienswaardigheden die de stad telt, hebben wij een leuke selectie gemaakt. Lees dus gauw verder welke plekken jij bezocht moet hebben in Praag. Houd er wel rekening mee, dat sommige bezienswaardigheden niet heel eenvoudig te voet te bereiken zijn. Dit komt met name door de grotere afstand ten opzichte van het historische centrum en/of mogelijke hoogte verschillen.

Het Dansende Huis

Het Dansende Huis

Praag bewijst dat oud en nieuw prachtig samen kunnen gaan en dat wordt met name bewezen door het Ginger en Fred gebouw aan de Jiráskovo náněstí. De opvallende bouwstijl wordt doorgaans vergeleken met het dansende koppel Fred Astaire en Ginger Rogers. Een taxateur uit Roermond zal uren zoet zijn aan de taxatie van dit unieke gebouw. Dit prachtige bouwwerk, genaamd Tančící dům, werd ontworpen door Vlado Miluni en Frank Gehry. De laatst genoemde heeft overigens ook het Guggenheim museum in Bilbao ontworpen. Op de bovenste etage van het zes verdiepingen tellende gebouw is een restaurant met panoramisch dakterras gevestigd.

Praagse Burcht

De grootste en misschien wel meest adembenemende bezienswaardigheid van Praag is ongetwijfeld de Praagse Burcht. De oudste gedeelten van dit prachtige bouwwerk werden al in de negende eeuw gebouwd. De burcht heeft dus zonder twijfel heel wat rumoerige tijden weten te doorstaan. Sindsdien mag het met trots de grootste burcht ter wereld genoemd worden. Vanwege de hoge ligging op de Hradčany heuvel is de burcht met aangebouwde kathedraal al van een grote afstand te bewonderen. Uiteraard hebben er door de jaren heen heel wat renovaties plaatsgevonden en is er veel bijgebouwd, hierdoor zijn er veel verschillende bouwstijlen te herkennen. In de burcht tref je dus kerken, kastelen én pleinen. Het is bijna een stad op zichzelf.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Wassenaar

Het Oude Stadsplein

De Stareměstské náměstí is het belangrijkste plein van de Oude Stad. Niet alleen (feestelijke) activiteiten hebben hier in het verre verleden plaatsgevonden, maar ook onthoofdingen kwamen toen ter tijd veelvuldig voor. Op dit plein gebeurde het allemaal. In de directe omgeving van dit prachtige plein vind je vele andere bezienswaardigheden, waaronder het oude stadhuis, de astronomische klok, het Jan Hus monument, het Kinskýpaleis, het huis bij de stenen klok én de St. Nicolaaskerk. 

 

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings