Bezienswaardigheden in Madrid

01/08/2021
190
Noppenfolie

Madrid

In deze prachtige hoofdstad van Spanje is er voor iedereen iets te beleven. Van mode tot een bruisend nachtleven. Een geschikter weekendje weg kom je niet gauw tegen. De charme en historie van deze zonovergoten stad ontdek je namelijk al snel, want prachtige bezienswaardigheden en historische plekken kom je op iedere hoek van de straat tegen. Een wereldberoemd museum, een prachtig stadspark en de adembenemendste pleinen zijn de ingrediënten van een stedentrip die je nooit zult vergeten. Met een gemiddelde van 250 zonovergoten dagen is de kans zeer aannemelijk dat jij op een terrasje gaat genieten van de avondzon. Op dat moment kun je gelijk bedenken wat je de volgende dag wilt gaan beleven.


Almudena Kathedraal

Almudena Kathedraal


Palacio Real

Palacio Real

Het Prado museum

Eén van de bekendste musea ter wereld en om die reden ook één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van de stad. In eerste instantie was het Prado niet bedoeld als kunstmuseum. Want toen koning Carlos III in 1785 het museum heeft laten bouwen, had hij de intentie voor een natuurwetenschappelijk museum. Het duurde echter ontzettend lang, bijna maar liefst 35 jaar, voordat de constructie van het gebouw klaar was. Toen het bouwwerk eenmaal af was, werd er kunst in tentoongesteld dat door de Spaanse koninklijke familie was verzameld. Door de indrukwekkende collectie van de grote meesters Francisco Goya, Diego Velázquez en El Greco kun je niet uit het museum vertrekken zonder een souvenir mee te nemen. Bewaar deze vervolgens goed in noppenfolie, want je wilt natuurlijk niet dat deze tijdens de terugreis kapot gaat.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Helmond

Palacio Real

Het Palacio Real (Koninklijk Paleis) is in het begin van de 18e eeuw gebouwd op de plek waar de Moren in de 9e eeuw hun eerste fort hadden gebouwd. De opdracht van de bouw kwam van Koning Filip V, die zijn jeugdjaren in het paleis van Versailles heeft doorgebracht. Dat is ook te zien aan het Palacio Real, want er is getracht om de pracht en praal van het paleis van Versailles te evenaren. Het Madrids paleis is weliswaar iets kleiner dan het paleis van Versailles, maar huist toch nog 2.800 kamers.

La Cibeles

In Madrid kun je een heleboel prachtige pleinen vinden, maar het Plaza de la Cibeles is volgens ons de mooiste. Op dit plein vind je de fontein ‘La Cibeles’, welke een voorstelling is van de godin van de vruchtbaarheid. De godin, bij ons bekend als Ceres, is gezeten op een strijdwagen en wordt voortgetrokken door twee leeuwen. Op het moment dat de voetbalclub Real Madrid een belangrijke prijs pakt, is dit het plein waar de fans komen feestvieren. Echter niet alleen de fontein is op dit plein de moeite waard om te bekijken. Rondom het plein staan nog meer adembenemende bezienswaardigheden die je tijdens je reis naar Madrid niet gemist mag hebben.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings