Bezienswaardigheden in Limburg

04/03/2022
165
Bezienswaardigheden in Limburg

Limburg is een provincie van Nederland, gelegen in het zuidoosten. Het is na Flevoland, de jongste provincie van Nederland. De hoofdstad van Limburg in natuurlijk Maastricht. Limburg bezit sinds 2021 zo’n 1.116.000 inwoners en hiermee is het officieel een middelgrote Nederlandse provincie. Limburg staat bekend om zijn sterk eigen karakter zowel cultureel als landelijk. Limburg kent ook vele dialecten die onderling besproken worden. Samen met Noord-Brabant vormt Limburg het landsdeel Zuid-Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat er veel bezienswaardigheden in Limburg schuil gaan. Ben jij ook benieuwd naar deze bezienswaardigheden? Geen zorgen, wij zetten ze voor je op een rijtje!

Maastricht

Maastricht ligt natuurlijk in het zuiden van Limburg. De stad wordt door de rest van Nederland vaak gezien als ‘’buitenlands’’. Dit komt omdat Maastricht dicht bij de grens van zowel België als Duitsland ligt. Een bezienswaardigheid die je in Maastricht moet zien zijn de grotten van Noord St.Pietersberg. Je gaat versteld staan van alle ondergrondse verrassingen die je hier tegen komt. De grotten van Noord zijn onderdeel van een onwijs groot grottenstelsel. Deze zijn maar liefst 22.000 gangen rijk. Deze grote zijn ontstaan door de mergelwinning die hier 700 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Je vindt in deze grotten veel geschiedenis en dit maakt ze juist zo interessant. Het is een klassiek en bijzonder stukje Maastricht.

Weert

De gemeente van Weert grenst aan Noord-Brabant en België. De stad promoot zich dan ook als ‘de poort van Limburg’. De bezienswaardigheid die je in Weert moet zien is de Sint-Martinuskerk. Deze hoofdkerk van Weert behoort tot de top 100 van de Rijksdienst met name vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van de schilderingen. Je hebt de dag van je leven als je deze kerk bezoekt. De kerk is ook zeer muzikaal. In plaats van de klok traditioneel te luiden, wordt er vaak een melodietje afgespeeld van een bekend lied. Deze is in heel Weert te horen. Wil jij meer bezienswaardigheden weten in Weert? Klik dan op de link voor onze blog!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Milaan

Kerkrade

Kerkrade is een gemeente in de Oostelijke Mijnstreek van Zuid-Limburg. De regio kenmerkt zich door de vele zonnepanelen op de huizen. Overal waar je loopt, zie je deze op de huizen liggen. Zonnepanelen kopen in Limburg is namelijk vrij goedkoop in vergelijking met de rest van Nederland. Dit komt omdat bepaalde gemeentes in Limburg je tegemoet komen bij de aanschaffing van een zonnepaneel. Bij een bezoek aan Kerkrade moet je de Botanische Tuin bezoeken. Bergmans ontwierp deze tuin in de stijl van een Engelse landschapstuin. Inmiddels is de tuin een internationaal erkende Botanische tuin. Er zijn hier wel meer dan 3000 verschillende planten te vinden en ze zijn lid van de Stichting Nationale Plantencollectie. Een bezoek aan Kerkrade is niet compleet zonder bezoek aan deze Botanische tuin.

Kleinere dorpjes

Naast de grotere steden in Limburg zijn er ook kleinere dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Combineer bijvoorbeeld bezienswaardigen in Roggel met een uitstapje naar het designer outlet in Roermond! Zo zijn er meerdere combinaties mogelijk.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings