Bezienswaardigheden in Echt-Susteren (Limburg)

06/04/2022
180
EAN codes

Voor wie er van mooie landschappen en bezinning houdt moet echt eens een bezoekje nemen aan de grensmaasvallei. Dit kleine stukje van Limburg heeft een hoop aan historie en cultuur te bieden. Voor wie er van wandelen en fietsen houdt moet echt eens de 3 landen wandel en fietsroute uitproberen dat er is opgezet door het smalste stukje Limburg. Deze fiets en wandel routes zijn adembenemend en erg mooi om mee te maken. Ook liggen er veel B&B ’s en campings gelegen in deze omgeving. Dit maakt het een ideaal uitstapje voor het hele gezin om eens lekker te vertoeven in het mooie Limburg.

Grensmaasvallei

Langs het rivierpark in de maasvallei kun je heerlijk wandelen of fietsen. Dit natuurgebied is al eeuwen oud en licht precies op de grens tussen Nederland en Limburgs België. Er is hier van alles te zien aan natuur, bijzondere bloemen en planten en ander soort natuur. Ook kun je hier een heerlijk dagje met de kano het water op in het voorjaar en de zomer of lekker met de veerpondjes oversteken naar andere natuurgebieden. Ook laat het de maas en het verleden hiermee in dit gebied goed zien. En is er veel wild in de omgeving zoals wilde paarden. Deze maasvallei is maar liefst 137km lang aan natuurgebied en maasdorpjes over de gehele grens tussen Nederland en België.

Er zijn langs dit natuurgebied meerdere routes ontwikkelt vanuit meerdere steden in en rondom dit gebied. Deze route van 137km kun je dus in etappes doen of gewoon een willekeurige wandelroute nemen die het best schikt afhankelijk van het verblijf en de duur hiervan. Vanuit Maaseik (België) loop je zo de maasvallei in via het centrum aangezien dit direct gelegen is aan de maas. Ook zijn er verschillende startpunten zoals bijvoorbeeld een in Sittard (Limburg).

Lees ook:  Bezienswaardigheden Noorwegen

Voor wie liever niet alleen wil gaan maar echt meer te weten wil komen over het natuurgebied hier kan op pad gaan met een maasverkenner. Zo kom je alles te weten over de maasvallei en haar historie. Elke 2e zondag van de maand kun je hiervoor een plekje reserveren en meelopen vanuit een van de toegangsdorpen. Hiervoor moet je wel verplicht reserveren en betaal je een kleine bijdrage.

Andere bezienswaardigheden in deze regio

Zeg je Echt-Susteren dan zeg je ook bezinning. Zo kun je geweldige dagjes uit beleven bij klooster en abdij Lilbosch en een presentatie/ rondleiding bijwonen door middel van Augmented reality. Hier voor scan je dan een QR code of EAN code met de camera van je telefoon en kom je op de website van de rondleiding terecht.

Ook kun je een bezoek brengen aan het museum van de vrouw. Dit museum is volledig toegewijd aan de vrouw en een leuke beleving om mee te maken. Wil je liever een dagje uit met de kinderen? Dan is Avonturenpark Valdeludo een echte aanrader om naar toe te gaan. Als je meer in to Bowlen, Karten of Laser gamen bent dan zit je zeker goed bij All-in Echt.   

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings