5 dingen die je moet doen in Londen

20/02/2023
112
Big Ben bezienswaardigheden in londen

Ga je op reis naar London? Dan zijn er veel dingen die je zeker moet doen! In deze lijst gaan we het hebben over vijf dingen die je zeker moet doen in Londen. Geniet hier van de natuur, de vele attracties en de verschillende nachtclubs. Het kan allemaal in Londen en met deze top 5 heb jij gegarandeerd een overgetelijke tijd in Londen.

hyde park bezienswaardigheden in londen

Hyde Park

Hyde Park is misschien wel het beroemdste park van Londen en tevens een van de grootste. Het park heeft historische betekenis, aangezien het een aantal demonstraties en protesten heeft georganiseerd, waaronder protesten van de Suffragettes.

Het beroemde Speaker's Corner van het park wordt nog steeds elke week bezet door debatten, protesten en optredens van artiesten. Het park herbergt verschillende gedenktekens en heeft twee waterlichamen, waarvan de bekendste de Serpentine is. Hier kun je waterfietsen, vele zwanen zien en genieten van de frisse lucht in het centrum van de stad. Een must-see als je in Londen bent!

Big Ben bezienswaardigheden in londen

Big Ben

Big Ben is een van de meest beroemde landmarks van Londen en een must-visit voor toeristen. Hoewel Big Ben de naam is van de grootste van de vijf klokken in de klokkentoren, wordt de bijnaam Big Ben nu gebruikt om zowel de klok als de toren aan te duiden.

Dit iconische bouwwerk bevindt zich aan de noordkant van de Houses of Parliament en is een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Momenteel zijn alleen inwoners van het VK toegestaan ​​om de binnenkant van Big Ben te bezichtigen.

Het beste uitzicht op Big Ben heb je vanaf de Westminster Bridge, vanaf de London Eye of tijdens een hop-on hop-off bus tour door Londen. Vergeet niet om een ​​paar foto's te maken!

Lees ook:  Bezienswaardigheden Amsterdam
Westminster Abbey bezienswaardigheden in londen

Westminster Abbey

Westminster Abbey, gelegen in het hart van Londen, is een van de belangrijkste en meest historische gebouwen van de stad. Hier worden de kroningen van koningen en koninginnen gehouden en beroemde mensen begraven, zoals Charles Darwin en Sir Isaac Newton.

Het is ook een populaire locatie voor koninklijke bruiloften, waaronder die van Prins William en Kate Middleton.

Tijdens een bezoek aan Westminster Abbey kun je ook de Queen's Diamond Jubilee Galleries verkennen, die pas een paar jaar geleden voor het publiek zijn geopend.

London eye bezienswaardigheden in londen

London Eye

Een bezoek aan de iconische London Eye mag niet ontbreken tijdens een trip naar Londen. De reuzenrad werd oorspronkelijk gebouwd ter ere van het millennium en biedt prachtige uitzichten over de stad. 's Nachts wordt het wiel verlicht in seizoenskleuren en vormt het het middelpunt van het jaarlijkse nieuwjaarsvuurwerk in Londen.

Je kunt een ruime capsule delen met andere bezoekers of genieten van een privé-capsule met iemand speciaal.

Combineer je bezoek aan de Eye met een trip naar het aangrenzende London Aquarium, waar je zeedieren uit de hele wereld kunt bewonderen, zoals kwallen, zeepaardjes en krokodillen. Tip: boek je tickets vooraf online om lange wachtrijen te vermijden.

fabric london

Feesten in Fabric

Fabric is niet alleen een van de beste clubs in Londen, maar ook een van de bekendste ter wereld. Het is vooral populair bij liefhebbers van techno, house, drum & bass en andere elektronische muziekgenres.

Fabric is gelegen in Farringdon, in het oostelijke deel van de stad, en trekt een internationaal publiek van feestgangers aan. Naast de muziek is de sfeer in de club fantastisch, en de creatieve decoratie en verlichting dragen bij aan de unieke ervaring. Vergeet niet om van tevoren tickets te kopen en te genieten van een drankje aan de bar.

Lees ook:  10 historische bezienswaardigheden wereldwijd

 Maar let op, vergeet geen poppers by mail te bestellen voordat je deze club bezoekt!

lees ook Bezienswaardigheden Cyprus

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings