Tips voor een vakantie naar Sri Lanka

25/05/2021
102
digital checklist

Op zoek naar een veelzijdig land in Zuidoost-Azië waar de toeristenmassa het nog niet heeft overgenomen? Dan is het prachtige Sri Lanka perfect voor jou! In deze blog geven wij jou een aantal tips voor dit prachtige eiland.

Reis

Je hebt besloten om op reis te gaan naar Sri Lanka, nu nog boeken! Maar wanneer kan en wil je gaan? Probeer de maanden juli, augustus en december te vermijden. In deze maanden vallen namelijk de schoolvakanties en stijgen de prijzen voor vliegtickets al snel omhoog. Sri Lanka heeft eigenlijk het hele jaar door een aangenaam klimaat. Mocht je er toch zeker van willen zijn dan is de beste reistijd tussen januari en maart. Dit verschilt natuurlijk ook per regio, let daar dus op! In de maanden december tot en met maart is het hoogseizoen en van mei tot en met augustus is het laagseizoen.

Digital checklist

Een van de beste tips is: zorg dat je een checklijst maakt voor je vertrekt, en nog beter een digital checklist! Op deze manier heb je altijd een lijstje bij je met alles wat je nodig hebt voor vertrek en zelfs tijdens je reis. Mocht je nou terwijl je ergens bent aan iets denken, dan kun je het meteen noteren. De belangrijkste documenten die op zo’n digitale checklijst moeten staan zijn onder andere:

  • Paspoort met kopieën
  • Vliegtickets
  • Vaccinatieboekje
  • Visum
  • Cash (euro’s, en lokale valuta)
  • Creditcard en pinpas (wereldwijd instellen)
  • Rijbewijs
  • Verzekeringspapieren

Route

Voor je naar Sri Lanka vertrekt zal je vast wel al veel informatie hebben opgezocht en wat routes hebben uitgestippeld, doe dit niet! Natuurlijk is het fijn om een bepaalde richting aan te houden maar je zult merken dat je op sommige plekken juist wat langer of korter wilt blijven. Je zult daarnaast ook nog andere reizigers tegenkomen die op bijzondere plekken zijn geweest welke niet in de standaard route voorkomen. Stippel dus niet de hele reis uit en probeer flexibel te zijn voor spontane veranderingen. Neem je tijd en houd een route aan die het meest past bij jouw wensen en wijk daar van af wanneer nodig. Ook deze route kun je opslaan in je digitale checklist. De beste reisduur voor je vakantie in Sri Lanka is +/- 3 weken. In 3 weken heb je Sri Lanka namelijk wel gezien. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om het binnen 2 weken te doen en een paar plekken over te slaan.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Singapore

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings