Drie plekken die je moet bezoeken tijdens je reis naar Singapore

11/08/2021
153

Singapore

Singapore is een relatief jonge stadstaat, het bestaat namelijk pas sinds 1965. Toch heeft deze stad zich razendsnel weten te ontplooien tot een belangrijke internationale metropool. Zo is Singapore hypermodern als het aankomt op architectuur, maar ook op het gebied van duurzaamheid en cultuur. Singapore staat dan ook niet voor niets al jaren in de top 5 van de meest duurzame steden ter wereld. Daarnaast is Singapore al meerdere keren benoemd tot de groente metropool van heel Azië. Singapore heeft zich in korte tijd dus uitstekend weten te onderscheiden.


Changi airport

Changi Airport


Gardens by the bay

Garden By the Bay

Changi Airport

Changi Airport in Singapore wordt door velen gezien als de mooiste en meest moderne luchthaven van de wereld. Deze luchthaven kenmerkt zich met namen door de Jewel, een gigantische waterval in het midden van een grootse binnentuin. Het design van dit grote gebouw dat gekoppeld is aan de verschillende terminals heeft al meerdere prijzen gewonnen. Singapore laat met dit gebouw een echte innovatie zien waarin nogmaals wordt benadrukt dat ervaringen minstens even belangrijk zijn dan het aanprijzen van producten. Door de grote aanwezigheid van diverse tuinen, waterpartijen en winkels is dit gebouw zeker het bezoeken waard.

 

Garden By the Bay

Garden By the Bay is een kenmerkende plek van Singapore. Deze zogenaamde supertrees zien er prachtig uit, maar ze hebben ook nog eens een hele goede functie. Garden By the Bay is namelijk ontworpen ten behoeve van het kringlopen van energie en water.  Deze futuristische bomen kunnen regenwater opvangen en zorgen ze voor goede ontluchting voor een beter klimaat. Ook kunnen winnen ze groene energie door middel van zonnepanelen. Ook in Nederland komt er steeds meer aandacht voor zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan de komst van een accu voor zonnepanelen waardoor particulieren makkelijk hun eigen gewonnen energie kunnen opslaan. Singapore is een mooi voorbeeld voor Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Lees ook:  Een goedkope vakantie naar Vietnam

Ontdek Little India

Little India is een wijk in India dat zich kenmerkt door zijn Indiase restaurants en uitstraling. Deze wijk is dan ook een van de meest populaire en drukke wijken door zijn levendige cultuur en kleurrijke uitstraling. Ook zijn er in deze wijk diverse tempels terug te vinden die allemaal vanuit verschillende culturen en achtergronden gebouwd zijn. Ook beschikt deze wijk over een winkelcentrum dat 24/7 geopend is. Door de vrije geest en open cultuur die er hangt in deze wijk zijn er veel artiesten en kunstenaars die deze wijk hun thuis noemen

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings