Mooiste hotspot voor vogelliefhebbers!

23/04/2022
331
vogelvoer

Nederland heeft bijzonder mooie natuurgebieden. Daarbij zijn er ook hele mooi stukken met een grote diversiteit aan flora en fauna. Het is daarbij ontzettend leuk om met een frisse blik de natuur in te gaan en je te focussen op... de vogels. Bijzonder hoeveel verschillende soorten vogelgeluiden er in de natuur hoorbaar zijn. Vaak in de waan van de dag hoor je ze niet meer, maar ze zijn er. Op momenten datj je stil bent, dan hoor je buiten wel. Het enige dat je hoeft te doen is meestal: goed luisteren. Benieuwd naar een mooie hotspot voor vogelliefhebbers? Dan kun je hier lezen over een hele bijzondere plek.

Delleboersterheide in Friesland

Hier kun je een als je geluk hebt een hele bijzonder vogel spotten: de klapekster. Men noemt de klapekster ook wel een Blauwe Klauwnier. De klapekster is zo groot als een merel en is een zeer zeldzame broedvogel. Als je er eentje spot is dat dus echt een cadeautje van de natuur. De klapekster herken je aan het contrastrijke verendek.

Het is een prachtige vogel, maar het is ook een duistere vogel. De natuur heeft ook zijn eigen methoden. Zo spietst de klapekster zijn prooien aan prikkeldraak of een doorn. Wil je extra kans maken om deze vogel te zien? Dan kan het zich lonen om een spies neer te zetten.

Het gebied Delleboersterheide is zeer aantrekkelijk voor de klapekster. Het landschap is er open en half open. Vanuit struiken of boomtoppen kijkt deze trekvogel stiekem naar zijn prooi. Zo heeft de klapekster genoeg zicht om zijn prooien te spotten.

Lees ook:  De 20 mooiste eilanden ter wereld

Vogelvoer

Vogels spotten kan altijd. Waarom zou je jezelf beperken tot alleen het spotten van vogels als je ergens naartoe gaat? Ben je wat meer aan huis gebonden of wil je gewoon graag elke dag vogels spotten? Dan kun je natuurlijk ook prima vogelvoer kopen. Er zijn heel veel vogels die heel graag jouw vogelvoer eten. Welk vogelvoer moet je dan kopen? Dat hangt er natuurlijk vanaf welke vogels wil aantrekken. Houd je bijvoorbeeld van koolmeesjes? Kies dan voor bijvoorbeeld zonnebloempitten en pindaslingers. Daar zijn koolmeesjes namelijk dol op. Vooral in de winter genieten ze extra graag als ze bijgevoerd worden. Een koolmeesje kan ook heel gevarieerd zingen, dus daar kun je dan mooi van genieten.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings