Leukste dingen om te doen in Leiden

26/11/2021
78
pr bureau den haag

Leiden is misschien wel de meest gezellige en sfeervolle stad van Zuid-Holland. De vele grachten, hofjes, restaurantjes, winkeltjes, musea en andere culturele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat de stad altijd leeft. Er is namelijk altijd wel wat te zien en te doen in Leiden. Wil jij ook eens de sfeer gaan proeven in deze leuke studentenstad met rijke geschiedenis? Dan zijn er een aantal dingen die zeker de moeite waard zijn om te gaan doen. Wij zetten de leukste dingen alvast voor je op een rijtje.

Bezoek een museum

In Leiden is er meer dan genoeg te doen op historisch en cultureel gebied. Zo is de stad rijk aan grote, bekende musea zoals Corpus, Museum Boerhaave, Volkenkunde en Museum van Oudheden. Tijdens een bezoek aan deze musea reis je door de geschiedenis, over de wereld en zelfs door het menselijk lichaam (Corpus). Een museum dat er toch wel met kop en schouders bovenuit steekt en een leuke activiteit vormt voor het hele gezin is Naturalis. De officiële naam van het museum is eigenlijk Naturalis Biodiversity Center, maar iedereen heeft het altijd over Naturalis. Dit natuurhistorisch museum en tevens onderzoeksinstituut heeft een uitgebreide collectie met meer dan 37 miljoen dingen om te bewonderen.

Maak een rondvaart

Leiden heeft maar liefst 28 kilometer aan grachten en singels en is dan ook een echte waterstad. De grachten leiden je langs de leukste plekjes van Leiden. Het is daarom aan te raden om een keer met de boot door de stad heen te gaan! Tijdens een rondvaart ontdek je op je gemak allerlei nieuwe plekjes en kom je bijvoorbeeld langs het Rijksmuseum, de botanische tuin Hortus, levendige terrasjes en nog veel meer mooie bezienswaardigheden.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Leiden

Loop door de Leidse hofjes

Leiden is ook een heerlijk stad om doorheen te wandelen. Dit komt onder andere door de vele romantische hofjes. Zo zijn er wel 35 hofjes te vinden in Leiden, waarvan er één stamt uit 1467. De hofjes worden gevormd door een enkele of dubbele rij huizen met daartussen een gemeenschappelijke tuin met waterpomp. De hofjes in Leiden werden vroeger gebouwd door weldoeners om sociale huurwoningen te creëren. Om in aanmerking te komen voor zo’n woning moest men aan bepaalde criteria voldoen. Zo mocht je er alleen gaan wonen als je bijvoorbeeld weduwe was, boven een bepaalde leeftijd was, een bepaald geloof had en niet te vergeten arm was. De meerderheid van de hofjes in Leiden zijn vrij te bezoeken.

Shop till you drop

Er is ook zeker genoeg te shoppen in Leiden! De stad heeft een aantal gezellige winkelstraten met kleine boetieks, maar zeker ook met grote winkelketens. Enkele van deze merken worden vertegenwoordigd door een bekend pr-bureau uit Den Haag. Weet je niet waar je moet beginnen met shoppen? Loop dan eerst eens door de bekende Breestraat in het oude centrum. Andere leuke shopgebieden zijn het Pieterskwartier (dat wordt gesierd door de Pieterskerk en diverse boetiekjes), de Beestenmarkt (waar niet alleen veel winkels, maar ook talrijke restaurantjes te vinden zijn) en natuurlijk Hartje Stad.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings