Bezienswaardigheden in Weesp

10/03/2022
235
tickets2cities

Het is een prachtig pittoresk vestingstadje in Noord-Holland: Weesp. Het ligt op 15-20 minuten afstand van plaatsen als Amsterdam, Almere en Utrecht. Je kunt Weesp bezoeken met de auto, maar dit authentieke stadje is ook makkelijker bereikbaar met het openbaar vervoer. Weesp begon als een klein stadje met een aantal winkels en horecagelegenheden, maar is recentelijk door de komst van Amsterdammers én het onderdeel worden van de gemeente Amsterdam flink gegroeid op het gebied van wat er te doen is. Ondanks deze groei is Weesp zijn charme niet kwijtgeraakt. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Weesp? Lees dan snel verder.

De Grote Kerk

Er zijn twee kerken in Weesp en beide hebben ze dezelfde naam, namelijk de Laurentiuskerk. Maar in de volksmond heet één van de twee ‘de Grote Kerk’. Deze kerk, gelegen aan de Herengracht was een lange tijd nog maar weinig in gebruik. Gelukkig heeft een paar jaar geleden iemand de kerk gekocht en besloten er iets compleet nieuws mee te doen. Naast woningen en een yogastudio zit ook Brouwerij Wispe gevestigd in de kerk. In het Proeflokaal kun je alle bieren van Brouwerij Wispe proeven en genieten van een lekker hapje.

Slijkstraat

Wil je graag shoppen? Dan moet je in de slijkstraat zijn. De Slijkstraat is het hart van Weesp en is de bekendste winkelstraat. Het is geen grote winkelstraat, maar het is zeker een kijkje waard. Wandel en geniet van de eeuwenoude gevels en haal op een mooie zomerse dag een ijsje bij Nelis. Ijssalon Nelis is één van de bekendste plekken, zelfs in verre omstreken. Al bij de eerste zonnestralen staan mensen in de rij voor een heerlijk ijsje.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Lissabon
weesp bezienswaardigheden

Fort Ossenmarkt

Weesp is een vestingstad en beschikt dus over een fort. Fort Ossenmarkt werd in 1861 gebouwd om te helpen bij de verdediging van Amsterdam. Tegenwoordig zitten er bedrijven en een muziekschool in gevestigd. Alleen op speciale dagen, zoals Open Monumentendag kun je een kijkje binnen in het fort nemen. Maar ondanks dat je dus niet altijd het fort vanbinnen kunt zien, is de buitenkant zeker al een kijkje waard.

Aangezien Weesp op zo’n korte afstand ligt van Utrecht en Amsterdam, kun je gemakkelijk via Tickets2Cities activiteiten boeken voor de laagste prijs en zo optimaal genieten van je reis naar de Randstad! En vergeet bij het verlaten van Weesp niet eerst nog een Weespermop te proeven. Misschien ben je ze al eens tegengekomen in de winkels, maar als je hier bent moet je zeker bij de bakker dit verse koekje met amandelspijs halen.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings