Schilderskoffer
Montenegro

Montenegro is een oogverblindend mooi land, dat met betrekking tot toerisme nog redelijk onbekend is. Heel vreemd, want het land is met haar groene natuur, heerlijke badplaatsen en majestueuze bezienswaardigheden ronduit prachtig. Neem je schilderskoffer dus zeker mee op reis, want in dit land wil je letterlijk ieder hoekje vastleggen. Geniet bijvoorbeeld in de Baai van Kotor van historische plaatsjes en lekkere strandjes. In de nationale parken kun je heerlijk wandelen, fietsen en de oogstrelende meren bewonderen. Wij vertellen je de mooiste bezienswaardigheden waar je ongetwijfeld je schilderskoffer bij de hand wilt hebben.

 

 

Baai van Kotor
Kerk in Montenegro

De baai van Kotor

De baai van Kotor wordt ook wel de zuidelijkste fjord van Europa genoemd en is ontzettend groot met meerdere gezellige kustplaatsjes. Enkele van deze plaatsen zijn Tivat en Kotor, maar ook Herceg Novi is het beschilderen waard. In dit stadje vind je namelijk een mix van architecturale stijlen en bestaat uit gezellige straatjes en oude forten. De baai wordt omringd door prachtige bergen en groene bossen, waar je dus ook heerlijk kunt wandelen en fietsen. Loop dan zeker even met je schilderskoffer naar Verige, hier heb je namelijk een prachtig uitzicht op de rest van de baai. Daarnaast raden we je ook zeker aan om één van de vele eilandjes in de baai te bezoeken. Kortom de baai van Kotor is al een vakantiebestemming op zich.

Budva

Dit schilderachtige stadje is de bekendste badplaats van Montenegro en heeft vele stranden tot je beschikking. In Budva is het niet alleen mogelijk om van de zee te genieten, maar kun je ook vele culturele en historische bezienswaardigheden vinden. Het historische centrum is goed bewaard gebleven en een ware lust voor het oog. Bewonder de oude stadspoorten en -muren, bezoek talloze kerkjes en struin rond door mooie straatjes en winkeltjes.

 

 

 

Nationale park Skadarsko Jerezo

Het Skadar meer is het grootste meer in het land en ligt deels in Montenegro en voor een deel in Albanië. Vanuit dit meer stroomt de Bojana rivier naar de Adriatische zee en haar omgeving is gevuld met groene en glooiende heuvels. Het is daarom ook niet voor niets benoemd tot nationaal park, waar van alles te beleven is. Je kunt er uitstekend wandelen en fietsen over speciaal aangelegde routes. Daarnaast kun je ook net als vele anderen een bootje huren of deelnemen aan een georganiseerde boottocht over het meer. Je hebt vanaf het water namelijk een prachtig uitzicht over de omgeving van het meer.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Cyprus