Bezienswaardigheden in de stad Napels

15/07/2022
123
Napels

Napoli, beter bekend als Napels, is één van de grootste en bekendste steden in het zuiden van Italië. Ook bevindt zich er een groot vliegveld. Veel reizigers die een rondreis door Italië gaan doen starten dan ook hier. Echter, Napels is op zichzelf ook al en geweldige stad om te ontdekken, ook al straalt het in eerste instantie vooral chaos uit met vele mensen, veel verkeer, puin en mensen die puin afvoeren. Als je verder kijkt dan de chaos en het puin afvoeren, zul je zien dat zich achter de vervallen gevels prachtige kerken en musea schuil houden. Kijk vooral ook een omhoog, de eerste meter van de gevels zit vaak onder het puin en graffiti, maar als je omhoog kijkt zie je de pracht van die typische moderne Italiaanse gebouwen.

Nu vraag je jezelf zeker af, maar wat kun je nu precies allemaal doen in Napels? Het beste kun je hier een paar dagen voor uit trekken, want niet alleen maar Pompeï, Hurculaneum en het ondergrondse Napels zijn de moeite waard om te bezoeken. In dit artikel gaan wij verder in op alles wat deze stad jou te bieden heeft.

Pompeï

De opgravingen die zich bij Pompeï bevinden zijn één van de meest grote trekpleisters die toeristen naar Napels halen. Pompeï had een ligging onderaan de vulkaan Vesuvius die op 24 augustus in het jaar 79 na Christus uitbarstte en Pompeï verwoestte. Tijdens deze uitbarsting vielen veel doden en de stad werd vergeten. Echter, in de 18e eeuw ging men de moeite doen om Pompeï te ontdoen van de laag as en dat heeft ervoor gezorgd dat Pompeï werd wat het hedendaags is.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Luzern
Napels

De vulkaan Vesuvius

De Vesuvius ligt ten zuidoosten van Napels en is tegenwoordig ook te bezoeken. Je kunt een wandeling langs de krater nemen en er zijn bepaalde wandelpaden die het mogelijk maken om over het maanachtige landschap van de vulkaan te lopen. Tegenwoordig komen er nog wat dampen en rook uit de vulkaan, maar meer gelukkig niet meer. Je kunt de Vesuvius helaas niet zo maar bezoeken, je zult vooraf een ticket moeten reserveren. Vergeet dit vooral niet te doen want het is een veel bezochte toeristische attractie.

Quartieiri Spagnoli

 Dit is een wijk met een uiterst bijzondere reputatie. Veel gidsen zullen je proberen wijs te maken dat het een erg gevaarlijke wijk is die je beter kunt vermijden. Echter, Quartieiri Spagnoli is een supergezellige en kleurrijke wijk die je echt niet kunt missen tijdens een trip naar Napels. De letterlijke betekenis is de Spaanse kwartieren en het grenst aan de Via Toledo, wat de grootste winkelstraat in Napels is. In de begintijd van de wijk was er veel geweld, maar tegenwoordig is het een van de leukste wijken vol met hardwerkende lokale ondernemers. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het straatbeeld wordt gedomineerd door alle overhangende waslijnen, levendige barretjes en pizzeria’s.

Napels

Ondergronds Napels

Onder de stad Napels ligt een heel netwerk aan pleinen en straten die gebouwd zijn door de Grieken en Romeinen en in de tweede wereldoorlog gebruikt werden als schuilkelders. Er zijn verschillende routes die je als toerist kan volgen middels een tour, zoals bijvoorbeeld de Napoli Sotteranea, met deze route kun je het romeins theater en het Grieks Romeins Aquaduct bewonderen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Schiedam

Kortom; er zijn veel bezienswaardigheden binnen de stad Napels, dit was maar een zeer kleine greep uit alles wat er te zien valt. Ga jij een rondreis door Italië doen? Bekijk dan vooral ook even de leukste bezienswaardigheden in de andere steden van Italië.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings