Bezienswaardigheden in Beijing

09/07/2021
163
Moderne Beijing

Beijing, ook wel bekend
onder de naam Peking, is de hoofdstad van China sinds de Mongoolse Yuan-dynastie.
Dat maakt het één van de oudste steden van China. De stad telt bijna 20 miljoen
inwoners, op basis van inwoners is alleen Shanghai een grotere stad in China.
Beijing is een stad van contrasten; moderne winkelcentra wisselen zich af met
eeuwenoude tempels. Letterlijk iedere bouwstijl kun je in deze tegenkomen, van
oude traditionele steegjes tot moderne promenades. Het is een stad waar jij je
nooit zult vervelen. Naast heerlijke eetgelegenheden, die overigens niet te
vergelijken zijn met je plaatselijke Chinees in Elsloo, zijn er ook
talloze bijzondere bezienswaardigheden te vinden.

verboden stad beijing

De Verboden Stad

Volgens de Chinezen is de Verboden Stad de meest bewonderenswaardige attractie van Beijing. Eeuwenlang hebben verschillende keizers vanuit dit enorme paleis het rijk geregeerd. Met haar goudkleurige daken en met duizend bijgebouwen en bijna tienduizend kamers is het meer dan waard om dit bijzondere gebouw te bezoeken. Het is midden in Beijing gelegen en omgeven door hoge muren en reusachtige toegangspoorten. Eeuwenlang vormde het een stad binnen de stad, waarbij het voor de gewone Chinees tot de val van de keizers verboden was om te betreden. Vandaag de dag kan dus iedereen het terrein betreden om de bijna ontelbare gebouwen, paviljoenen en kunstgalerijen met meer dan een miljoen bewaard gebleven werken te bezichtigen.

Het Zomerpaleis

Van alle paleizen in China is het Zomerpaleis één van de meest indrukwekkende. Het paleis is gelegen aan op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer en bestaat uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen. De Chinese keizer en zijn entourage gebruikten het paleis eeuwenlang op het moment dat het in de binnenstad te heet werd tijdens de zomer. Het Zomerpaleis kent overigens de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin, welke sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Maleisië

Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel, gelegen in het gelijknamige park, is van alle tempels in deze bijzondere hoofdstad hoogstwaarschijnlijk zowel de bekendste als de mooiste. Dit is de taoïstische tempel waar de keizer tweemaal per jaar ging bidden voor een goede oogst voor alle Chinezen in het keizerrijk. Niet alleen de gebouwen van de tempel zelf zijn de moeite waard om te bezichtigen, ook kun je in het gelijknamige park genoeg zien en beleven. Het park is namelijk gevuld met duizenden eeuwenoude bomen en wordt dagelijks gebruikt door vele Chinezen om muziek te maken en te dansen. 

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings