Bezienswaardigheden in Barcelona

20/06/2021
138
glas mozaiek

Wanneer je denkt aan Barcelona dan beeld je je vast de drukke Ramblas, knusse winkelstraatjes en restaurantjes met heerlijke tapas in, check! Maar zoals je misschien ook wel weet heeft deze wereldstad daarnaast enorm veel prachtige bezienswaardigheden. In deze blog vertellen wij jou welke plekken je echt niet mag overslaan tijdens een trip naar Barcelona!

sagrada familia

Glas mozaiek van Gaudí

Je zult er vast vaker over hebben gehoord, de bijzondere bouwwerken van Antoni Gaudí. Deze architecturen moeten op je lijstje staan wanneer je een bezoekje brengt aan Barcelona. Zijn bekendste werk is dan ook wel de Sagrada Familia, een bijzondere, 138 meter hoge kathedraal. De bouw begon in 1882 door architect Francisco de Paula del Villar maar in 1883 werd het werk overgenomen door Gaudí. De basiliek is tot op heden nog steeds niet af en opgeleverd. Ook het wereldberoemde Park Güell is een opdracht welke Gaudí heeft gekregen van Eusebi Güell, een lid van een rijke familie uit Barcelona. Het park is uitgegroeid tot een kleurrijk stadspark met pergola’s, wandelpaden en bijzondere banken gemaakt van een ontelbare hoeveelheid aan glas mozaiek. Ook de bekende Salamander bij binnenkomst bestaat uit glas mozaiek, genaamd ‘trencadis’, een mozaïek-techniek die bestaat uit allemaal gebroken stukjes keramiek. In het park bevind zich Casa Museu Gaudí, het huis waar Antoni Gaudí zijn laatste 20 jaar doorbracht.

Picasso Museum

Je zult er misschien nog niet veel over hebben gehoord maar het Picasso Museum is een van de meest bezochte museums van Barcelona. Het Picasso museum hangt vol met -je raadt het al- kunstwerken van schilder Pablo Picasso. Het heeft daarnaast ook een collectie prints, tekeningen, olieschilderijen en keramiek inclusief een fototentoonstelling over Pablo Picasso.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Rosmalen

Camp Nou Stadion

Nou is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Barcelona. Je zult vast wel verhalen hebben gehoord van vrienden of familie welke het stadion al hebben bezocht. In het stadion van FC Barcelona is een museum gevestigd waar ook rondleidingen worden gegeven door het voetbalstadion. Ook als je geen voetbalfan bent zal dit stadion je verbazen. Tijdens de rondleiding leer je meer over de geschiedenis en het bijzondere verhaal achter het voetbalelftal en zijn club. Met de rondleiding kom je terecht in de kleedkamers, de spelerstunnel, perskamer en de commentator box.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings