De mooiste en leukste bezienswaardigheden in de Vechtstreek

31/05/2022
185
werkkleding eindhoven

De Vechtstreek dankt haar naam aan de rivier de Vecht. De Vecht is één van de meest prachtige rivieren van Nederland. In de 17e en 18e eeuw gebeurde er van alles aan de oevers van de Vecht. Nu, eeuwen later, is er een overvloed aan cultuur de vinden langs deze rivier. Historie, idyllische landschappen, leuke winketjes en gezellige terrasjes. De Vechtstreek is de ideale plek voor een onvergetelijke vaartocht, dagje shoppen, kasteel- of museumbezoek of een wandeling door de pittoreske dorpen die aan de Vecht liggen. Voor ieder dus wat wils en de mooiste en leukste nemen wij met je door.

Varen op de Vecht

De meest unieke manier om de Vechtstreek te verkennen? Dat doe je op de boot met één van de talloze rondvaarten die worden aangeboden of door zelf een boot te huren. Vanaf het water beleef je de regio op een heel andere manier. De middeleeuwse kastelen vertellen je meer over de rijke geschiedenis en de molens herinneren aan de strijd tegen het water. Tot slot vind je bij meerdere dorpen aan de Vecht een fort. Een deel van de vecht maakte namelijk deel uit van de Hollandse Waterlinie, een 85 kilometer lange linie met 45 forten, 6 vestigingen en 2 kastelen. Een prachtig stuk historie dat onderdeel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vergeet dus ook zeker niet om even van de boot af te stappen en een kijkje te nemen in deze forten. En maak je geen zorgen, zelfs op een frisse dag blijft de schipper warm dankzij werkkleding Eindhoven.

Lees ook:  10 redenen om Nieuw-Zeeland te bezoeken

Fiets de Molenroute

Wil je graag een aantal molens bekijken terwijl je geniet van adembenemende gebied rond de Vecht? Stap dan op de fiets een kies voor de Vechtsnoer Molenroute. Met deze route vaar je langs de oevers van de Angstel, het schilderachtige Gein en het noordelijke gedeelte van de Vecht. Tijdens het fietsen van deze route kom je tien molens tegen, waarvan de meeste polder- en korenmolens zijn. Het is niet voor niets dat al vele kustenaars vroeger dit gebied schilderde. Maak zeker op zaterdag een pitstop in Weesp bij Korenmolen De Vriendschap. Dan kun je hier terecht voor diverse soorten meel, bakproducten en bakbenodigdheden.

Wandelen langs de ’s-Gravelandse buitenplaatsen

Trek de wandelschoenen maar aan voor deze prachtige route van ongeveer 10 kilometer. Tijdens het wandelen van deze route passeer je alle hoogtepunten van het gebied. Denk aan de luxe landhuizen, statige lanen en slingerende vijvertjes. En als je tussendoor toe bent aan een drankje of hapje, dan kun je hiervoor onderweg terecht bij onder andere Bollie Blooper.

Eten en drinken aan de Vecht

Ook vind je aan de Vecht genoeg horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Vooral Weesp heeft als klein maar gezellig dorpje veel te bieden. Vooral wanneer de eerste zonnestralen doorkomen en het kwik wat begint te stijgen, dan is er aan het water genoeg gezelligheid te vinden. Met name Toeters en Bellen is de geschikte plek voor wie wil genieten van het leven van een ‘echte Weesper’. Toeters en Bellen is al 25 jaar een begrip in Weesp. Jong en oud komen hier samen om te praten, drinken en eten. Met een prachtig terras aan de sluis van Weesp, waar de Vecht afbuigt in de Kom, is er veel te zien.

Lees ook:  Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings