De leukste bezienswaardigheden in Nederland voor kinderen

14/11/2021
83
peuteropvang

Als we vakantie hebben willen we natuurlijk wat met het hele gezin doen. Toch kan het soms lastig zijn om een leuk uitje uit te zoeken die voor iedereen leuk is. Natuurlijk zijn deze uitjes ook leuk voor op een studiedag. Een voordeel aan studiedagen is dat het meestal overal rustig is, want bijna geen een school heeft dezelfde studie dag als een andere school. Hierdoor kun je in rust genieten van een leuke bezienswaardigheid die normaal te druk is. We hebben hier een aantal leuke uitjes op een rij gezet die leuk zijn voor kinderen van de peuteropvang en meer.

Ontdek de magie van Nederland samen

Er is iets heel bijzonders aan het samen verkennen van nieuwe plaatsen met je gezin. Het zijn de herinneringen die een leven lang meegaan. Dus pak de rugzakken maar alvast, want we gaan op avontuur!

Topattracties voor kinderen

Nederland kent een schat aan attracties die speciaal zijn ontworpen met jonge bezoekers in gedachten. Hier zijn enkele van de topkeuzes. Om het overzichtelijk te houden, hebben we deze attracties opgedeeld in verschillende soorten.

Interactieve musea

Allereerst de interactieve musea. Wat is er nou leuker om iets te leren en te gelijkertijd actief bezig te zijn? Dat is precies de insteek bij deze soort musea. Bovendien is het zo makkelijker om de kinderen bezig te houden. Het gebeurt namelijk snel dat een kind zich gaat vervelen en hem of haar dan onder controle houden is niet altijd even makkelijk, zeker niet als het een grotere groep kinderen betreft zoals bij een schoolreisje of een kinder- of peuteropvang. Er zijn hiervan talloze musea te vinden in Nederland, maar wij willen er twee graag uitlichten

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zweden

NEMO Science museum in Amsterdam

Het NEMO Science Museum in Amsterdam is een fantastische plek waar kinderen de wereld van wetenschap en technologie op een interactieve manier kunnen ervaren. Door te experimenteren en te spelen, leren ze over natuurkundige fenomenen, biologie, en nog veel meer.

Spoorwegmuseum in Utrecht

Treinen spreken tot de verbeelding van jong en oud, en het Spoorwegmuseum in Utrecht is daar geen uitzondering op. Het is meer dan een museum; het is een reis door de tijd waar de geschiedenis van de spoorwegen tot leven komt.

Magische kastelen en ruïnes

Kinderen hebben een rijke fantasie, dus waarom zou je daar niet iets mee doen? De volgende activiteiten spelen in op deze rijke fantasie en zijn voor het hele gezin een leuke activiteit om te doen.

Kasteel de Haar, Utrecht

Bezoek het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar, en waan je in een sprookje. Met zijn torens en grachten is dit kasteel een echt avontuur voor kinderen. Bovendien kunnen je kinderen hun vrije fantasie hier kwijt en maximaal genieten van het kasteel en de faciliteiten die het biedt.

Ruïne van Brederode in Santpoort

Voor de kleine ridders en prinsessen is er de Ruïne van Brederode. Kinderen kunnen hier rondrennen en zich een voorstelling maken van hoe het leven in de middeleeuwen was. Het is een hele grote ruïne waarbij sommige gedeeltes van het kasteel nog heel goed bewaard zijn gebleven. Jouw kind zal hier de dag van zijn leven hebben!

Avontuurlijke dierentuinen en parken

Kinderen en dieren zijn altijd al een goede combinatie geweest, dus met je kind naar een dierenpark gaan is dan ook geen gek idee. Hier denken meer ouders hetzelfde over en ook zien we dat dit een heel populair ding blijft. Daarom hebben we om het artikel af te sluiten, hieronder nog twee voorbeelden gegeven van avontuurlijke dierentuinen en parken

Lees ook:  Herinneringen aan bezienswaardigheden

Artis Zoo in Amsterdam

Artis is niet zomaar een dierentuin. Het is de oudste dierentuin van Nederland en biedt naast een rijke verscheidenheid aan dieren ook een planetarium en een aquarium.

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

In Safaripark Beekse Bergen kunnen kinderen een safaritocht maken en wilde dieren zoals leeuwen en giraffen van dichtbij zien. Een spannende en leerzame ervaring voor het hele gezin.

Nog meer activiteiten voor kinderen

Dit waren slechts een paar voorbeelden van activiteiten voor kinderen in Nederland, er zijn er natuurlijk nog veel en veel meer te vinden. Echter, zal deze lijst van activiteiten jou en je kinderen al goed en lang bezighouden en ben je hier dus wel even zoet mee! Wij wensen je alvast veel plezier bij een of meerdere van deze activiteiten.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings