Bezienswaardigheden Lago di Ledro

15/10/2021
224
koelkast vervoeren
koelkast vervoeren

Trentino Climb

Een activiteit die leuk is om te doen en te bezichtigen in de buurt van het meer is canyoning. Hierbij ga je met een groep van rotsen en rivieren door het water heen. Ook via watervallen klim je na onder met een touw. De prijzen verschillen per route. Deze liggen tussen de 80 en de 140 euro.

Riva del Garda

Riva is een dorpje dat in de buurt ligt van het Ledro meer. Als echte toerist is dit zeker een leuke plek om naartoe te gaan. Dit stadje ligt in het zuiden van Trentino. Met andere woorden ten Noorden van het Gardameer. Hier zijn winkelstraten, restaurantjes en boten te huur. Je hebt hier prachtig uitzicht op de bergen en het water en kunt heerlijk genieten van de leuke straatjes. Ook bevindt zich hier iedere maand een marktje. Aan het water ligt de bezienswaardigheid de Brucht. Deze is alleen te benaderen via een bruggetje. Dit is een stadsmuseum met oude vondsten uit de omgeving. Ook oude schilderwerken zijn hier te vinden.

Atelier Rosa Concept Store

Dit is een winkeltje gelegen in een dorpje bij het Ledro meer. Dit winkeltje is erg bekend van de vele souvenirs die ze hebben. Veel vakantiegangers bezoeken dit winkeltje in de hoop om een souvenir te scoren. Het hebben van een souvenir voor familie is voor de meeste een gewoonte geworden. Een meest voorkomen souvenir is een magneet. Deze magneten voor op de koelkast vervoeren vanuit een ander land wordt door vele families gedaan.
Koelkast vervoeren

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Aken

Limone Sul Garda

Limone is een gemeente die ook veel bezocht wordt vanuit vakantiegangers die verblijven bij het Gardameer of het Ledromeer. Het dorpje heeft net als Riva veel leuke kleine winkeltjes en terrasplekken. Hier is het mogelijk om met een toerboot het water op te gaan. Het is een zeer toeristische plek met als kenmerk limoncello. Citroenen zijn overal te vinden in de winkels. Of het nu zeep is van citroen of honing. Ook de limoncello zijn in verschillende smaken te verkrijgen.

Koelkast verplaatsen

Tremalzopas

Als je van wandelen houdt dan zijn er heel veel mogelijkheden rondom het Ledromeer. De Tremalzopas is hier een van. Het is een bergpas dat gelegen ligt op de grens van Trente en Brescia. De pashoogte van de berg ligt op 1694 meter. De berg zelf is 1975 meter hoog. Deze berg heeft ook een belangrijke geschiedenis. De berg is namelijk tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd als militaire weg. Deze weg is later vernieuwd als asfaltweg. De kant van Lombardisch is nog in de oorspronkelijke staat te zien. Voor auto’s van nu is deze weg erg smal en onoverzichtelijk om te rijden. De weg is in totaal 12 kilometer lang en heeft een hellingspercentage van 14%. De lengte van de zuidelijke kant van de weg is nog eens 8 kilometer lang.

Cima d'Oro

Een andere bergwandeling die erg bekend is, is de berg Cima d’Oro. Deze berg is 1802 meter hoog en ligt gelegen boven het Ledromeer. Op de zuidelijke top ligt het grote kruis die op een hoogte van 1703 staat. Net als de andere bergen is deze berg gebruikt om te vechten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Oostelijke Hongaren stonden hier tegenover het Italiaans leger. Het zien van gedeeltes van grotten, loopgraven en kazernes zijn daarom hier talrijk.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Roermond

Lago di Tenno

Deze plek ligt gelegen in Tenno, zoals de naam al zegt. Het is een groot meer dat gevormd is rond het jaar 1100 na een grote aardverschuiving. Deze aardverschuiving blokkeerde de loop van de gelegen rivier waardoor er een meer ontstond. Het meer bevat helder groen blauw water en is voorzien van een eilandje midden in het meer. Deze plek word nu door de toerist gezien als een prachtig gebied om te zwemmen.

Cascate del Varone

Als toerist ben je opzoek naar mooie natuurverschijnselen die dichtbij jouw verblijfplaats ligt. Op de plek Tenno in Trentino ligt een waterval van ongeveer 100 meter hoog. Deze waterval is te zien op plekken in een grot. Daarnaast zijn er verschillende bloemen, planten en bomen te bezichtigen. Hiervan zijn de namen van opgeschreven, zodat als u wilt weten wat voor soort het is je het kan lezen.

Koelkast verhuizen

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings