Bezienswaardigheden in Zweden

24/06/2022
249
dakdragers volvo bedrijfswagen

Zweden heeft een rijke geschiedenis en veel gevarieerde landschappen, daarom is het een paradijs voor reizigers. Als je van de natuur en het buiten leven houdt, is Zweden moeilijk te verslaan. Je mag hier wild kamperen en genieten van de duizenden hectaren ongerepte bossen, prachtige meren met kraakhelder water en de uitgestrekte archipels langs de kusten.

De wegen in Zweden zijn ook nog eens uitstekend, ideaal voor een roadtrip. Neem dakdragers voor Volkswagen bedrijfswagen en vertrek naar Zweden voor een ongelooflijk avontuur. Lees verder als je gek bent op natuur voor de mooiste plekken in Zweden om de natuur te zien.

dakdragers volvo bedrijfswagen

1. Zweeds Lapland

Ben je opzoek naar wildernis en avontuur? Dan is er geen betere plek als Zweeds Lapland. Dit ligt in het uiterste noorden boven de poolcirkel en in de zomer schijnt de zon hier de klok rond.

In de zomer kun je hier genieten van prachtige kano tochten, wandeltochten en wilde dieren spotten. In de winter kun je hier prachtige tours doen met skiscooters, slee honden en genieten van het noorderlicht.

dakdragers volvo bedrijfswagen

2. Ystad

Ystad is een kustplaats in het zuiden van Zweden. Ben je een fan van detectives en moordmysteries? Dan is deze plek wellicht interessant voor jou. Hier heeft de bekende auteur Henning Mankel zijn Kurt Walleder- detectiveromans opgezet. In zijn boeken worden een aantal opmerkingelijke gebouwen gebruikt, zoals de kerk van de Maagd Maria en Greyfriars Abbey.

Je kunt hier genieten van een wandeling door het pittoreske pastelkleurige stadje of de mooie zandstranden. Ten oosten van Ystad ligt het megalithische monument van Alen Stenar, een stenen schip gevormd uit 59 grote rotsblokken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in München
dakdragers volvo bedrijfswagen

3. Kosterhavet Nationaal park

Er bestaat zeker geen twijfel over het feit dat Zweden veel kustlijn heeft, maar de beste plaats om de kustlijn te observeren is toch wel het Kosterhavet Nationaal park. Dit park dat aan Noorwegen grenst, is het eerste nationale marine park van het land. Het herbergt zo’n 6000 soorten zeeleven die nergens anders in Zweden te vinden zijn. De prachtige koraalriffen van Kosterhavet maken het een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars. Maar de schilderachtige vissersdorpjes kunnen door iedereen bewonderd worden.

dakdragers volvo bedrijfswagen

4. Kungsleden

Kungleden is een van ’s werelds bekendste wandelroutes. Dit pad is in 1900 door de Zweedse toeristenorganisatie ontworpen en loopt door vier nationale parken. Het pad loopt van Abisko (Zweeds Lapland) naar Hemavan, 4000 km naar het zuiden. Het is verbluffend om te zien hoeveel variatie in landschappen je zult zien. Van Alpine landschappen tot bossen, meren, kleine dorpjes, en bergtoppen.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings