tafelberg
zuid afrika

Zuid-Afrika is een gigantisch land waar veel te doen, beleven én te zien is. Het is vrijwel onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika in één reis te zien. Safari’s, hiken, fietsen, duiken of relaxen aan het strand. Noem het maar op of het is mogelijk om te doen, dit maakt het land ook één van de populairste landen in het Afrikaanse continent. Zuid-Afrika is niet alleen divers op het gebied van activiteiten, ook de natuur, cultuur, stranden en de mensen zijn hebben een rijke diversiteit. Juist omdat er zoveel voor iedereen te beleven is, zetten wij de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je op een rij.

 

 

Kaapstad
Zuid-Afrikaanse savanne

Kaapstad aan de voet van de Tafelberg

Kaapstad is wereldstad gevuld met contrasten, welke je terugziet wanneer je de kleurrijke wijk Bo-Kaap in het centrum vergelijkt met de golfplaten bedekte sloppenwijken. Van de schuimende golven tegen de ruige kliffen van Kaap de Goede Hoop tot de schattige kolonie pinguïns op Boulders Beach. Laat je reisgenoot met het Usher syndroom heerlijk genieten van de zachte stranden van Kaapstad. Te midden van al deze indrukken lijkt de majestueuze Tafelberg te waken over de stad. De berg dankt zijn naam aan het plateau, dat symbolisch wordt gezien als een tafelkleed.

Stellenbosch

In het groene dal vol met wijngaarden bedekte hellingen vind je de historische stad Stellenbosch. Na Kaapstad is dit de oudste stad van Zuid-Afrika die door Europeanen is gesticht. Meer dan tweehonderd wijnhuizen liggen verspreid rondom de stad en zijn grotendeels aangesloten bij de beroemde Stellenbosch-wijnroute. Boek een wijnproeverij en laat je smaakpapillen smullen. Geniet van een huiswijn op het zonovergoten terras en bewonder de monumentale landhuizen in de opmerkelijke Kaaps-Hollandse stijl. Juist een persoon met het Usher syndroom kunnen wij deze uitstap volledig aanraden.

Tsitsikamma

Aan de zuidkust van Zuid-Afrika, om precies te zijn van Hermanus tot Port Elizabeth, vind je langs de kustlijn de welbekende tuinroute. Laat je niet verrassen door de naam, want op deze route vind je geen kleurrijke tuinen. Toch wordt het beschouwd als één van de mooiste wandelroutes van het land. Doordat het Outeniqua- en Tsitsikamma-gebergte parallel aan de kustlijn liggen, botsen wolken hier tegenaan. Met een hele hoop neerslag tot gevolg. Deze neerslag zorgt voor de weelderige vegetatie waar de Tuinroute haar naam aan dankt. 

Het Tsitsikamma National Park is één van de bezienswaardigheden op deze route. Volg de boardwalk over kliffen en door dichte bebossing naar de 77 meter lange hangbrug boven de Stormsrivier. Hier kun je genieten van zacht klotsende golven.