5 leuke bezienswaardigheden in Tilburg

28/09/2021
83
website laten maken tilburg

Tilburg is een heerlijk typisch Brabants stadje. In het stadje is de Brabantse gezelligheid goed terug te vinden. Wij laten je zien waarom we zo gek zijn op Tilburg en welke bezienswaardigheden je een keer bezocht moet hebben. Je kunt in Tilburg prima een dagje shoppen of een dagje cultuur opsnuiven.

Het dwaalgebied

Het dwaalgebied is een erg gezellig en pittoreske winkelcentrum. Er zijn allerlei leuke winkeltjes te vinden, van grote winkelketens tot kleine boetiekjes. Wanneer je honger hebt, zijn er genoeg eetgelegenheden. In het dwaalgebied zijn allerlei brasserieën en hippe tenten te vinden, waar je prima kunt gaan eten.

Paleis-raadhuis

Als je in het centrum van Tilburg rondloopt, lijkt het net alsof je in de Efteling bent beland. Toch is dit echt het stadhuis van Tilburg. Het Paleis-raadhuis is een voormalig paleis en is beschermd als rijksmonument.

Het paleis werd in 1847 gebouwd in opdracht van koning Willem II der Nederlanden. Hij hield erg van de stad Tilburg, daarom besloot hij het paleis in Tilburg te laten bouwen.

Het paleis heeft in de loop der jaren verschillende bestemmingen gekregen: het begon dus als paleis, daarna is het nog een aantal keren veranderd in een gemeentehuis, een school en zelfs een opvanghuis voor Belgische militairen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nu wordt het Paleis-Raadhuis voornamelijk gebruikt voor ceremonies.

LocHal bibliotheek

Of je nu van lezen houd of niet, de bibliotheek van Tilburg moet je een keer gezien hebben. LocHal is niet zomaar een bibliotheek. Het werd meerdere malen genomineerd. Onder andere voor ‘Beste gebouw van het jaar 2019’. Dit komt doordat de bibliotheek gevestigd zit in een bijzondere en uniek omgebouwde locomotiefhal.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in 's-Hertogenbosch

Sint-Jozefkerk

Deze kerk is niet te missen wanneer je in het centrum van Tilburg rondloopt. Het is gevestigd op de Heuvel (centrale plein van Tilburg). Dit is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Tilburg.

De kerk werd in twee fasen gebouwd. Eerst werd de voorgevel met de twee torens gebouwd, later werd de kruisbasiliek er nog bijgebouwd. Door geldnood kon het niet in een keer gebouwd worden.

Piushaven

De grootste stadshaven van Brabant is te vinden in Tilburg. De haven werd in het begin van de 20e eeuw gegraven en is een van de meest levendige plekken van de stad. Hier kun je alles: wonen, werken, uitgaan, feesten, maar ook relaxen. Daarnaast worden hier het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. Je kunt er bovendien gezellig  dineren in de vele restaurants of een drankje doen in een van de cafés. Kortom alles is mogelijk in de Piushaven.

Er liggen genoeg restaurants waar je kunt genieten van culinaire maaltijden. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan werken, dit is ideaal voor studenten in Tilburg. Wanneer je zelf een restaurant wilt gaan beginnen is dit ook goed mogelijk, er komen genoeg mensen af op de Piushaven. Om nog meer mensen te trekken kun je een website laten maken in Tilburg, zodat jouw restaurant bekender wordt onder de mogelijke klanten.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings