Bezienswaardigheden in Tallinn

25/01/2022
149
avyna trampoline kopen
avyna trampoline kopen

Tallinn is de prachtige hoofdstad van Estland. Voor een stedentrip is dit de perfecte bestemming. De stad is rijk aan cultuur en historie, mooie pleinen, groene parken, mooie gebouwen en interessante musea. Daarnaast heeft de stad leuke attracties te bieden voor het hele gezin.

Zoek je een leuke en betaalbare stedentrip in Europa voor het hele gezin? Overweeg dan eens een vakantie naar Tallinn. Slenter door de stad en bewonder de mooie kerken, bezoek museums en leer van alles over de geschiedenis van Estland. Of bezoek de leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Wil je aan de drukte van de stad ontsnappen? Ga dan naar het strand in de wijk Pirita. Als je besluit op vakantie te gaan naar Tallinn dan mag je deze 6 bezienswaardigheden zeker niet overslaan!

Vanalinn

Ten eerste moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan Vanalinn, het prachtige oude stadscentrum van Tallinn. Het behoort dan ook niet voor niets tot de best bewaarde middeleeuwse stadsdelen van Europa. Wanneer je door Vanalinn loopt lijkt het wel alsof je terug in de tijd bent gegaan. Je vindt er gezellige pleinen, pittoreske straatjes en leuke winkeltjes. Het stadscentrum kun je opdelen in twee delen, de bovenstad en de onderstad. De bovenstad wordt ook wel Domberg of Toompea genoemd. De Domberg ligt op een heuvel, waar je uitkijkplatforms vindt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Vanalinn en kun je echt even tot rust komen. 

Alexander Nevski-Kathedraal

In vergelijking met Nederland heeft Tallinn pas echt mooie kathedralen. De Alexander Nevski-Kathedraal vind je op de Domberg. Deze indrukwekkende kathedraal is gebouwd ter ere van de heilige Alexander Nevski en is een van de grootste gebouwen in Tallinn. Tot op de dag van vandaag kun je de witte kerk met oranje muren, vijf koepels en gouden kruizen bewonderen. 

Lees ook:  Bezienswaardigheden Athene
avyna trampoline kopen

Kadriorgpaleis

Ten oosten van het stadcentrum in het Kadriorgpark ligt het Kadriorgpaleis. In de achttiende eeuw heeft de Russische tsaar Peter de Grote dit paleis laten bouwen, met eromheen een prachtig groen park met gekleurde bloemvelden. Niet alleen voor touristen, maar ook voor veel Etsen is dit een plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. 

avyna trampoline kopen

Raekoja Plats 

Gelegen in de benedenstad van Vanalinn ligt Raekoja Plats, het stadhuisplein van Tallinn. Raekoja Plats is een groot plein omringd door vakwerkhuizen, restaurantjes en terrassjes. Het hoogtepunt van het plein is natuurlijk het stadshuis, die zeker niet mag ontbreken aan deze bezienswaardigheden. Het stadshuis kun bezoeken. Je vindt er zelfs een heus museum over Tallinn. Daarnaast worden er in het stadshuis ook diverse voorstellingen en concerten gegeven. Ook op het plein valt vaak wat te beleven. Wekelijks is er een markt, maar er worden ook diverse festivals georganiseerd. gegaan. 

avyna trampoline kopen

Kalamaja

In het noorden van Tallinn, achter het treinstation vind je de wijk Kalamaja. Vroeger woonde vooral vissers in deze wijk. Daarna woonde er vooral arbeiders. In de wijk vind je dan ook een leuke mix tussen de houten vissershuisjes en grote fabriekshallen. Nu wonen er vooral kunstenaars en artiesten in deze artistieke wijk. Een van de dingen die je zeker niet mag missen in Kalamaja is Telliskivi Creative City. Hier vind je de leukste boetiekjes, cafeetjes en kunstgalerijen. Ook wordt er iedere zaterdag een vlooienmarkt georganiseerd.

Winkelcentrum T1

Esten houden van grote winkelcentra. Of je er nu gewoon je tijd door wilt brengen of daadwerkelijk wilt winkelen het kan allebei. Met meer dan 100 winkels kun je in het winkelcentrum zeker een dag volkrijgen. Als je kinderen hebt, dan mag je het Skypark zeker niet missen. Trampolinespringen, een 7D bioscoop, een bumperarea en nog veel meer. Misschien dat je kinderen het zo leuk, jij en je partner een avyna trampoline kopen voor thuis.

Lees ook:  Bezienswaardigheden rondom Weert
avyna trampoline kopen

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings