Bezienswaardigheden in Schiedam

01/02/2022
132
desinfectiemiddel

Schiedam, ook wel ‘Zwart Nazareth’ genoemd, is een stad met meer dan 77.500 inwoners in Zuid-Holland. En ondanks dat deze stad op steenworp afstand ligt van Rotterdam, is een bezoek aan Schiedam zeker een must. Het is een stad met vele gezichten. Waar je ook van houdt, Schiedam is een stad met genoeg kunst en cultuur, molens en monumenten, natuur, winkels en horeca.

Fluisterboot en molens

Schiedam heeft veel kleine grachten. Stap in de fluiterboot en zie Schiedam van een hele andere kant vanaf het water. Tijdens deze rondvaart vaar je langs de hoogste molens ter wereld, pakhuizen en de branderijen in de oude binnenstad. De rondvaart begint en eindigt bij historisch Museummolen De Walvisch. Als je hier bent voor de fluiterboot, vergeet dan ook zeker niet de molen binnen te stappen. In de molen kun je alles ontdekken over de werking van de Schiedamse brandemolens en het leven van de molenaar.

schiedam

Jenevermuseum

De jenever-industrie in de achttiende eeuw gaf Schiedam de bijnaam ‘Zwart Nazareth’. Door de steenkool die gebruikt werd bij het stoken van jenever, kleurde de rook de hele stad zwart. Ondanks dat deze industrie niet meer uitgebreid aanwezig is in de stad, is er nog wel veel terug te zien van deze geschiedenis. In 1996 opende het Jenervermuseum. Het museum vertelt op een unieke manier over de geschiedenis van de stad. In het museum kun je alles leren over de Nederlandse jeneverproductie van toen en nu, maar ook welke invloed dit heeft (gehad) op onze cultuur, economie en samenleving.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Schin op Geul

Horeca

Schiedam bruist van de horeca. Op bijna elke hoek in het stadcentrum is wel een leuke zaak te vinden. Lunch, diner, traditioneel Hollands, vegan, Franse keuken en nog veel meer: er is voor ieder wat wils. Zin in een lekker alcoholisch drankje? Bestel dan zeker een échte Schiedamse gin-tonic met Bobby’s Gin.

Overnachten

Wil je graag overnachten en wakker worden in deze historische stad? Er zijn genoeg mogelijkheden. Zo zijn er een paar hotels, B&B’s en camperplaatsen te vinden in Schiedam. Met het brede aanbod is er zelfs in de drukke zomermaanden altijd wel een plekje te vinden.

Schiedam bezoeken tijdens corona

Gelukkig kan er veel weer open sinds de maatregelen minder streng zijn. Je kunt dus met gerust hart een volle, leuke en interactieve dag beleven in deze stad. Schiedam houdt zich goed aan de maatregelen. Genoeg plekken beschikken over een pompje met desinfectiemiddel om verspreiding en besmetting van het coronavirus te voorkomen. Alles geheel veilig dus!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings