Bezienswaardigheden in Helmond

19/04/2022
151
Stuhlgleitershop

Wie denkt dat alleen Eindhoven een leuke stad in Noord-Brabant is om te bezoeken, heeft het toch mis. Op steenworpafstand van Eindhoven ligt namelijk Helmond. Helmond is een leuke stad waar je niet alleen een dagje uit, maar zelfs een heel weekend weg kunt. Of je nou heerlijk door de natuur wil wandelen of juist wil genieten van het zonnetje op een terras: Helmond has it all!

Kasteel Helmond

Een prachtige bezienswaardigheid is absoluut Kasteel Helmond. Het is een vierkante waterburcht die stamt uit de veertiende eeuw. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Tot 1921 woonde rijke families in het kasteel, maar daarna werd het eigendom van de gemeente Helmond. Momenteel vind je in het kasteel Museum Helmond. In het museum leer je alles over de geschiedenis van het kasteel. Het is een uitje voor het hele gezien. Er worden namelijk ook speurtochten georganiseerd.

Het centrum

Kasteel Helmond is net iets buiten het winkelgebied van Helmond gevestigd. Het is geen groot centrum, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Er zijn genoeg winkeltjes te vinden waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. En als je tussendoor trek hebt gekregen, moet je zeker een hapje eten bij Italiaans restaurant Il Borgo. Het restaurant is gevestigd in het oudste huis van Helmond. Ben je toch uitgekeken in Helmond, dan is een uitstapje naar Venray ook erg leuk. Als je hier bent kun je meteen bij Stoeldopshop, of zoals de Duitsers het noemen “Stuhlgleitershop” viltjes voor je stoelen kopen.

Kasteeltuinconcerten

Ben je toevallig in de zomer hier in de buurt? Kijk dan even goed op de evenementenkalender. Als je hier bent tijdens de populaire Kasteeltuinconcerten, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan dit evenement. Dit muziekevenement vindt plaats op een aantal vrijdagavonden in juli en augustus. Je vindt hier alle muziekstijlen: van rock tot nederpop en salsa tot hits van nu. Ook kun je gelijk een lekker hapje meepakken bij een van de vele foodtrucks. En het mooiste van alles: de toegang is gratis!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Keulen

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings