zwangerschapscursus sittard
Hawaii


Misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende bestemming van menig vakantieganger. Deze vulkanische eilandengroep staat niet voor niets bekend als dé vakantiebestemming, want het klimaat is hier vrij stabiel. Tevens zijn er prachtige stranden en luxe hotels te vinden. De hoogste berg van de wereld ligt op het grootste eiland Hawaii. Deze slapende vulkaan, Mauna Kea genaamd, telt een hoogte van maar liefst 10.320 meter. Het grootste gedeelte ligt uiteraard onder de zeespiegel en aan de top ligt het observatorium met dezelfde naam. De eilandengroep bestaat uit maar liefst 137 eilanden maar er zijn er maar acht echt bekend en bewoonbaar, namelijk: Hawaii, Maui, Kaho’olawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai en Niihau.

 

 

Honolulu
Maui

Eiland Oahu

Hoogst waarschijnlijk is dit het meest toeristische eiland, maar de oude cultuur is hier zonder twijfel ook genoeg te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Iolani Paleis, gevuld met pracht en praal waar vele Hawaiiaanse vorsten van hebben genoten. Daarnaast kun je ook op ontdekkingstocht in de hoofdstad Honolulu, of een bezoek brengen aan de Pearl Harbor en als surfer kun je genieten van de perfecte omstandigheden. Je zult tevens versteld staan van de rust op het eiland, hier kan de zwangerschapscursus in Sittard echt niet aan tippen.

Lapakahi State Historical Park

Op het eiland Hawaii zijn in het noorden nabij Kawaihae ruïnes te vinden van een oud vissersdorp, welke de geschiedenis duidelijk laat zien. In dit historische park worden alle geheimen van hoe de Hawaiianen vroeger leefden en woonden. Zo wordt er verteld hoe ze vroeger zout maakten en hoe ze hun vis deden vangen. In de buurt ligt een prachtige plek om te snorkelen en/of te barbecueën. Dit betreft het Mahukona State Park, welke op loopafstand is gelegen van het Lapakahi State Historical Park.

Eiland Molokai

Geen gebouw op dit eiland is groter dan een kokosnotenboom, althans dat wordt over dit eiland gezegd. Hier is echter wel zonder twijfel het pure Hawaiiaanse leven nog voor een groot deel te vinden. Vele tradities worden hier nog altijd uitgevoerd en in stand gehouden. Je kunt bijvoorbeeld het Kalaupapa National Park op de rug van een ezel verkennen, waarbij de prachtige natuur in de Halawa Vallei je ongetwijfeld van de adem zal benemen.