Bezienswaardigheden in Eindhoven

06/09/2021
78
schoonmaakbedrijf eindhoven

Eindhoven ziet eruit als een moderne stad maar heeft toch 140 rijksmonumenten, in de wijk Bergen zijn er het meest. In die wijk ligt ook het Wilheminaplein, dit plein staat bekend om haar bruine kroegen. De stad Eindhoven is een synoniem voor het bedrijf Philips, het bedrijf van de lampen, medische apparatuur, elektronica en de hoofdsponsor van PSV. Het eerste gloeilampenmuseum staat dan ook in Eindhoven en wordt nu gebruikt als een museum.

Wat moet je gezien hebben?  

Het meest creatieve en hippe gedeelte van Eindhoven is Strijp-S. Het ligt net buiten het centrum en is gelegen op het voormalige Philips terrein. Oude kantoren en fabrieken zijn nu omgebouwd tot wooncomplexen, restaurants, winkels of hotels. Daarnaast worden er grote evenementen georganiseerd zoals de Dutch Design Week en de Feelgood Market. De Sint- Catharinakerk is een van de weinige kerken dat nog stamt uit de industriële revolutie, het meest bijzondere aan deze kerk is dat deze twee 73 meter hoge torens heeft.  Het klokkenspel, genaamd carillon, werd in 1966 geschonken door het bedrijf Philips. Ook het automerk DAF hoort bij Eindhoven, dit automerk heeft in 1932 de versnellingsbak uitgevonden. De DAF’jes konden net zo hard vooruit als achteruit rijden. In de voorgaande autofabriek is er een DAF- museum waar je verschillende oude auto’s , vrachtauto’s en andere voertuigen kunt bewonderen. Kortom er zijn genoeg bezienswaardigheden in Eindhoven te zien!

Schoonmaakbedrijf in Eindhoven

Eindhoven staat heeft ook een aantal hoge gebouwen. Momenteel worden de drie hoogste gebouwen bij het station, genaamd de District E, nog gebouwd. Deze worden 158 meter hoog. Op de tweede plaats komen over een tijd The Dutch Mountains te staan, deze “bergen” van 150 en 110 meter vind je in het nieuwe woon- en werkgebied rondom de spoorzone. Al deze hoge gebouwen hebben natuurlijk onderhoud nodig en daar hebben de schoonmaakbedrijven in Eindhoven het druk mee. Zo een schoonmaakbedrijf doet alles, van glasbewassing tot het onderhoud van trappenhallen en liften. Zelfs de zonnepanelen kunnen een schoonmaakbeurt krijgen. Dit allemaal op een zo milieuvriendelijke manier want een groene wereld staat in Eindhoven voorop.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Valencia

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings