Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn is een internationaal bekende stad en dat heeft met verschillende dingen te maken. Aan de ene kant is het een enorme stad gelegen in Duitsland die een rijke historie heeft. Hierdoor zijn er in Berlijn enorm veel bezienswaardigheden te vinden die een diepere kijk geven in het rijke verleden van de stad. Hieronder hebben wij een paar van deze bezienswaardigheden weergegeven om te gebruiken voor je volgende citytrip!

De Berlijnse muur

We beginnen met misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in Berlijn. Dertig jaar lang heeft deze muur een grote rol gespeeld en ervoor gezorgd dat inwoners van elkaar gescheiden werden. Deze muur diende als grens voor het communistische oosten en het kapitalistische westen. Het grootste deel van de Muur is gesloopt , maar op sommige plekken is er nog een deel van de muur te vinden. Een groot deel van de muur is voorzien van beschilderingen en graffiti aangebracht door lokale bewoners van Berlijn. Het langste nog in tact houdende stuk van de Berlijnse muur wordt ook wel East Side Gallery genoemd en hierop hebben 118 kunstenaars hun fantasie losgelaten. De gehele muur is daardoor voorzien van graffiti- of kunstwerken.

De Brandenburger Tor

Deze neoklassieke stadspoort werd gebouwd in opdracht van de Pruisische koning Frederik Wilhelm II. De stadspoort werd gebouwd als herinnering aan de Derde Silezische Oorlog. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en stond ,tijdens de koude oorlog, aan de rand van de oude stad. Hier diende het als afsluiting van de statige boulevard Unter den Linden. Het meest opvallende onderdeel is het sculptuur op de top. Dit is namelijk de godin van de overwinning; Victoria. Het beeld werd kort na voltooiing meegenomen door Napoleon en is pas na de val van Napoleon teruggekomen naar Berlijn. Echter, is het beeld wat er nu staat niet origineel en is dit een Replica. Het echte sculptuur is namelijk vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Checkpoint Charlie

Een andere interessante bezienswaardigheid is Checkpoint Charlie. Vlak na de Tweede Wereldoorlog speelde deze plek een belangrijke rol. Hier werden tijdens de Koude Oorlog bij de overgang van Oost naar West Berlijn, buitenlanders uitvoerig gecontroleerd. Velen probeerden Oost Berlijn te ontvluchten en indien zij gezien werden overleefden zij dit niet. Bij Checkpoint Charlie gebeurde dit dan ook massaal en daardoor is dit een bijzondere en belangrijke plek geworden. Tegenwoordig worden de slachtoffers herdacht door witte kruisjes die vlakbij de wachtpost te zien zijn. Vlakbij deze bezienswaardigheid is ook een Museum te vinden waar men meer kan leren over de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Het bijzondere aan deze bezienswaardigheid is dat het midden in een wijk gelegen is. In de wijk Kreuzberg is deze bezienswaardigheid te vinden die buiten winkels ook vele huurwoningen en koopwoningen heeft.

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on pinterest
Share on Pinterest
Share on whatsapp
Share on WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment